Uitstel bewonersavonden over azc’s in Anna Paulowna, Breezand en Nieuwe Niedorp. ‘Meer tijd nodig om informatie te verzamelen’

Datum:
  • vrijdag 11 oktober 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  



    Anna Paulowna - Hollands Kroon wees vorige maand drie plekken aan voor tijdelijke huisvesting van asielzoekers, statushouders en spoedzoekers. 




    11-10-2024


    Uitstel bewonersavonden over azc’s in Anna Paulowna, Breezand en Nieuwe Niedorp. ‘Meer tijd nodig om informatie te verzamelen’


    De gemeente Hollands Kroon gaat later dan gepland in gesprek met inwoners van Anna Paulowna, Breezand en Nieuwe Niedorp over de azc-locaties die in deze plaatsen gepland zijn.




    Hollands Kroon wees vorige maand drie plekken aan voor tijdelijke huisvesting van asielzoekers, statushouders en spoedzoekers. De laatste groep zijn inwoners van de gemeente die door uitzonderlijke omstandigheden met spoed woonruimte zoeken.


    De uitwerking van de plannen voor de locaties aan het Paadje in Nieuwe Niedorp, de Randweg in Anna Paulowna en de Balgweg in Breezand vergt echter meer tijd dan oorspronkelijk werd gedacht. De bedoeling was om half oktober in gesprek te gaan met direct omwonenden en betrokkenen. Op kleine schaal zou tijdens deze ‘bewonersavonden’ bekeken worden hoe de plannen het beste in de buurt van de drie aangewezen plakken passen en wat nodig is om dat te realiseren.


    ,,De aankomende tijd gebruiken wij om gesprekken te voeren met de direct omwonenden van de locaties. Ook nemen wij de tijd om meer zicht te krijgen op het deel van de ontwikkelingen waaraan partners als de provincie, de buurgemeenten en het COA werken. Wij zijn met hen in gesprek en kijken naar de onderwerpen waaraan wij samenwerken’’, zo valt te lezen op de website van Hollands Kroon.

    Inspraakronden


    Conclusie is dat half oktober te vroeg is om de inspraakronden uit te schrijven, aangezien Hollands Kroon verwacht dan nog niet alle bruikbare informatie binnen te hebben. De ‘bewonersavonden’ worden daarom verschoven naar het einde van dit kalenderjaar.


    Noordhollands Dagblad

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Merkwaardig dat de gemeente Hollands Kroon een gesprek met bewoners uitstelt omdat "ze meer informatie wil verzamelen".
    Het is niet meer dan normaal om VOORAF van alle feiten op de hoogte te zijn, daar wordt een besluit op gebaseerd. Het is weer van een zeer laag niveau wat politiek en ambtenaren laten zien.
    Zo stond er ook te lezen dat het COA VOORAF migranten(het zijn geen vluchtelingen) leert hoe om te gaan in hun nieuwe woonomgeving. Waar heeft het COA deze migranten een woning beloofd en hoezo leren om te gaan met hun nieuwe leefomgeving? Is dat op Schiphol gebeurd, op het strand of in hun land van herkomst?
    Iedere gelukzoeker dient asiel aan te vragen in het land waar ze als 1e aankomen en zeker niet half Europa door reizen om het gulste land uit te zoeken. Kortom, het is van farce van ongekende afmetingen wat Nederland en de gem. Hollands Kroon te toon spreiden, de burger betaalt immers.

    Een reactie posten