Top Franse antropoloog: Russische overwinning zal Europa van de VS bevrijden

Datum:
  • donderdag 10 oktober 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Volgens Emmanuel Todd zal de Europese ‘onderwerping’ aan de VS met een eeuw worden verlengd als Moskou in Oekraïne verliest


    10-10-2024


    Top Franse antropoloog: Russische overwinning zal Europa van de VS bevrijden


    Een nederlaag voor Oekraïne zou een overwinning betekenen voor heel Europa, zegt de Franse antropoloog Emmanuel Todd in een interview met het Italiaanse persbureau Corriere di Bologna dat dinsdag werd gepubliceerd.

    Professor Todd, er is in Frankrijk geschreven dat u “uw dromen als werkelijkheid wilt laten doorgaan” en dat wat u beweert geen wetenschappelijke basis heeft. Wat is uw antwoord?

    “De vraag is niet wat de Franse pers over mij schrijft, maar het kennen van de feiten die de huidige geschiedenis onthult. Het is een feit dat de VS niet in staat is geweest om de militaire uitrusting te produceren die de Oekraïners nodig hebben, omdat het een feit is dat de kracht van hun industrie is weggezogen door financialisering. Het is een feit dat het Oekraïense leger zich aan het terugtrekken is en dat het moeite heeft om soldaten te werven. Het is een feit dat de westerse economische sancties meer schade hebben toegebracht aan de Europese economie dan aan de Russische economie en het is ook een feit dat de politieke stabiliteit van Frankrijk nu meer bedreigd wordt dan die van Rusland.

    De herstructurering van de Russische economie is mogelijk gemaakt door het feit dat dit land meer ingenieurs produceert dan de VS en door het feit dat landen die geen bondgenoten of onderdanen van de VS zijn, handel zijn blijven drijven met Rusland. Het commentaar van een groot deel van de Franse pers op mijn dromen – ‘Le Monde’, ‘Libération’, ‘L’Express’ enz. – suggereren dat jullie in een droom leven. Het succes van mijn boek in Frankrijk suggereert ook dat deze pers niet altijd serieus wordt genomen door de Fransen.”

    Het boek is echter gebaseerd op uw theorieën over nihilisme en religieuze decadentie in Europa. Kunt u ons de betekenis daarvan uitleggen?

    “De laatste sporen van de sociale en morele structuur van religieuze oorsprong zijn verdwenen. De nultoestand van religie is bereikt. De afwezigheid van overtuigingen, normen en gewoonten met een religieus karakter of religieuze oorsprong laat iemand echter achter met de angst een mens te zijn, sterfelijk, die niet weet wat hij op aarde doet.

    De meest banale reactie op deze leegte is de vergoddelijking van de leegte: het nihilisme, dat leidt tot de impuls om dingen, mensen en de werkelijkheid te vernietigen. Een centraal symptoom hiervan is voor mij de transgenderideologie die ertoe leidt dat onze hogere middenklasse wil geloven dat een man een vrouw kan worden en een vrouw een man. Dit is een verklaring van het valse. De biologie van de genetische code vertelt ons dat dit onmogelijk is. Ik spreek hier als antropoloog, als geleerde en niet als moralist. We moeten individuen beschermen die denken dat ze tot een ander geslacht behoren dan hun eigen geslacht.

    Wat betreft het LGB-gedeelte van de LGBT-ideologie (lesbianisme, mannelijke homoseksualiteit en biseksualiteit), dit zijn seksuele voorkeuren die mijn zegen hebben. Het is ook verrassend maar veelbetekenend dat door de onbuigzaamheid van de genetische code te accepteren, de wetenschap en de kerk nu aan dezelfde kant staan. Tegen de nihilistische bevestiging van het valse.”

    U beweert dat Europa de vertegenwoordiging van het Westen heeft gedelegeerd aan de Verenigde Staten en daar nu de prijs voor betaalt. Hoe denkt u dat deze trend kan worden omgebogen?

    “In onze huidige staat kunnen we niets anders doen. Er is een oorlog begonnen. De uitkomst van deze oorlog zal het lot van Europa bepalen. Als Rusland in Oekraïne wordt verslagen, zal de Europese onderwerping aan de Amerikanen een eeuw duren. Als, zoals ik denk, de VS wordt verslagen, zal de NAVO uiteenvallen en Europa vrij worden.

    Nog belangrijker dan een Russische overwinning zal de stopzetting van het Russische leger aan de Dnepr zijn en de onwil van Poetins regime om West-Europa militair aan te vallen. Met 144 miljoen inwoners, een krimpende bevolking en 17 miljoen vierkante kilometer heeft de Russische staat al moeite om zijn grondgebied te bezetten.

    Rusland zal noch de middelen noch de wens hebben om uit te breiden zodra de grenzen van het pre-communistische Rusland opnieuw zijn vastgesteld. Westerse russofobe hysterie, die fantaseert over het verlangen naar Russische expansie in Europa, is gewoon belachelijk voor een serieuze historicus. De psychologische schok die de Europeanen te wachten staat, zal het besef zijn dat de NAVO er niet is om ons te beschermen, maar om ons te controleren.”

    Denkt u dat Europa de laatste stap naar deze ondergeschiktheid heeft gezet tijdens de conflicten op de Balkan, en vooral met de kwestie Kosovo?

    “Nee, het begon allemaal in Oekraïne. Tijdens de oorlog in Irak, na Kosovo, hielden Poetin, Schröder en Chirac gezamenlijke persconferenties. Washington was hier doodsbang voor. Het leek erop dat Amerika van het Europese continent verdreven kon worden. De afscheiding van Rusland van Duitsland werd daarom een prioriteit voor Amerikaanse strategen. Het verergeren van de situatie in Oekraïne diende dit doel. De Russen tot oorlog dwingen om de feitelijke integratie van Oekraïne in de NAVO te voorkomen, was aanvankelijk een groot diplomatiek succes voor Washington.

    De schok van de oorlog verlamde Duitsland en stelde de Amerikanen in staat om, in de algemene verwarring, de Nordstream pijpleiding op te blazen, het symbool van de economische verstandhouding tussen Duitsland en Rusland. Het is duidelijk dat in een tweede fase, die van de Amerikaanse nederlaag, de Amerikaanse controle over Europa zal worden verpulverd. Duitsland en Rusland zullen elkaar weer ontmoeten. Dit conflict is enigszins kunstmatig. Wat natuurlijk is, in een Europa met een lage vruchtbaarheid en een vergrijzende bevolking, is de complementariteit tussen de Duitse industrie en de Russische energie- en mineraalbronnen”.

    Waarom neemt u een pro-Russisch standpunt in over de oorlog in Oekraïne en ziet u dit conflict als een voorbeeld van het einde van het Westen?

    “Ik ben een objectieve historicus. Ik wil begrijpen waarom wij in het Westen deze oorlog hebben uitgelokt en verloren, en met deze nederlaag verloren we ook onze greep op de wereld. Ik ben niet pro-Russisch. Maar ik lees de teksten van Poetin en Lavrov en ik denk dat ik hun doelen en logica begrijp. Als onze leiders onderzoekers zoals ik en enkele anderen serieuzer hadden genomen, hadden ze ons niet naar zo’n ramp geleid. Een intelligente Poetinfoob zou mijn boek kunnen gebruiken om Rusland te bestrijden. Aan de andere kant, wanneer een krant als ‘Le Monde’ het economische en sociale herstel van Rusland voor haar lezers – de Franse elites – verborgen houdt, zoals ze heeft gedaan, misleidt ze onze leiders over de Russische stabiliteit en macht en dient ze Poetin”.

    U introduceert de begrippen ‘liberale oligarchie’ voor veel Europese staten en ‘autoritaire democratie’ voor Rusland. In welk systeem zou u liever leven?

    “Liberale oligarchie is voor mij geen praktisch probleem. Vergeet niet dat ik geboren ben in het Franse intellectuele establishment. Mijn grootvader Paul Nizan publiceerde vóór de oorlog bij Gallimard en had Raymond Aron als zijn getuige. Zijn vrouw, mijn grootmoeder Henriette, was een nicht van Claude Lévi-Strauss. Mijn vader Olivier Todd was een groot journalist voor de Nouvel Observateur. Eigenlijk ben ik gewoon een dissident lid van de intellectuele oligarchie. Bovendien hou ik hartstochtelijk van mijn land, Frankrijk, en ik zal er blijven wonen zolang het regime niet fascistisch of racistisch is en ik geen politiek vluchteling hoef te worden.

    Als ik een politieke vluchteling zou worden, zou ik niet naar de Verenigde Staten gaan, zoals de traditie was in mijn familie, omdat ze afdalen naar iets ergers dan liberale oligarchie, nihilisme. Ik heb geen zin in barbarij, ik ben te cultureel conformistisch, te beleefd zoals ze in het Frans zeggen. Ik denk dat ik naar Italië zou gaan, omdat alles daar mooi is, of naar Zwitserland omdat een deel van het land Frans spreekt. Wat zou ik in Rusland moeten doen?”


    https://frontnieuws.backme.org/


    Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

    Volg Frontnieuws op 𝕏 Volg Frontnieuws op Telegram


    0 reacties :

    Een reactie posten