Robert Fico: zolang ik premier ben, zal Oekraïne NOOIT lid worden van de NAVO

Datum:
  • dinsdag 8 oktober 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Hij benadrukte dat er geen militaire oplossing bestaat en waarschuwde tegen grotere westerse betrokkenheid bij het conflict.



    Robin de Boer


    Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:30

    De Slowaakse premier Robert Fico heeft zich andermaal uitgesproken tegen het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne. Hij waarschuwt voor een groter conflict als Oekraïne bij de NAVO komt.

    Zondag zei Fico in een interview met STVR dat de oorlog in Oekraïne wordt gerekt door westerse hulp die tot doel heeft ‘om de Russen op hun knieën te dwingen’, wat volgens hem nooit gaat lukken.

    Hij benadrukte dat er geen militaire oplossing bestaat en waarschuwde tegen grotere westerse betrokkenheid bij het conflict.

    Derde wereldoorlog

    De Slowaakse leider vindt NAVO-lidmaatschap een stap te ver. “Zolang ik de premier ben van Slowakije […] zal ik nooit instemmen met het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne.”

    Fico waarschuwde verder dat een eventueel lidmaatschap de weg kan plaveien naar een ‘derde wereldoorlog’.

    Vrijheid kwam vanuit het oosten

    Hij herinnerde de luisteraars eraan dat ‘vrijheid Slowakije bereikte vanuit het oosten’. Daarmee doelde hij op de rol van de Sovjet-Unie in de strijd tegen nazi-Duitsland.

    De premier is van plan om volgend jaar het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken in Moskou. Hij zei dat mensen die zich positief uitlaten over het Rode Leger of de voormalige Sovjet-Unie niet automatisch agenten van Poetin zijn.

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.






    0 reacties :

    Een reactie posten