Pijnlijke onthulling voor ‘chef bijwerkingen’ Agnes Kant

Datum:
  • zaterdag 19 oktober 2024
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Veel meldingen werden niet onderzocht


    Robin de Boer 19-10-2024


    Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:59

    In de maanden na de uitrol van de coronavaccins werd bijwerkingencentrum Lareb overspoeld door meldingen van ernstige bijwerkingen. Dat werd verzwegen voor het publiek.

    Bij het ministerie van VWS smeekte directeur Agnes Kant vergeefs om meer personeel om alle meldingen te kunnen verwerken. Naar buiten toe beweerde ze dat alles gesmeerd liep, schrijft De Andere Krant, die zich baseert op het verslag van een werkgroepoverleg van het Lareb, het ministerie van VWS, het RIVM en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) dat is vrijgekomen na een Woo-verzoek.

    In februari 2021 had het Lareb bij VWS al verzocht om opschaling, maar dat verzoek was op 11 april nog altijd niet goedgekeurd, blijkt uit een interne e-mail. Daarin valt te lezen: ‘In februari heeft Lareb bij ons aangegeven dat zij moeten opschalen vanwege de hoeveelheid meldingen die binnenkomen. Op dit moment is het aantal meldingen na vaccinatie 8 keer zo hoog dan werd verwacht. Verwachting is dat het aantal meldingen vanwege de geplande opschaling in de vaccinatieoperatie alleen maar verder zal stijgen’.

    Veel meldingen werden niet onderzocht

    Ondertussen gaf het Lareb noodgedwongen prioriteit aan ernstige meldingen die ‘veel tijd vragen’. Daarvan kwamen er tientallen per dag binnen.

    Aan gevallen van Guillain-Barré, neurologische aandoeningen, gehoorstoornissen, myocardinfarcten en blauwe plekken op de prikplek kwamen ze niet toe.

    Uit het verslag: ‘Er komen elke dag ernstige meldingen binnen die echt goed bekeken moeten worden. Dit kan alleen met experts die goed ingewerkt zijn, het opplussen daarvan is niet zo goed mogelijk’.

    Interview met het AD

    Naar buiten toe werd gecommuniceerd dat de coronavaccins ‘veilig en effectief’ waren. In november 2021 zei Kant in een interview met het AD: “Ik denk dat we inmiddels kunnen stellen dat de angst voor de coronavaccins onterecht is geweest. Over de gehele linie zien we weinig afwijkends ten opzichte van andere vaccins.”

    Ze zei ook: “Gelukkig zijn de bijwerkingen zeldzaam. Er is sowieso geen enkele aanwijzing dat de vaccins leiden tot onvruchtbaarheid, wat wel eens wordt beweerd.”

    Extra pijnlijk

    Op dat moment waren er ruim 800.000 gemelde bijwerkingen, 3500 ziekenhuisopnames en 550 doden volgens haar eigen database.

    Voor Kant zijn de nieuwe onthullingen extra pijnlijk, aldus De Andere Krant. In 2005 presenteerde ze als SP-Kamerlid namelijk een initiatiefnota die onder meer tot doel had om ‘de bewaking van en onderzoek naar bijwerkingen’ te verbeteren.

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


     

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Ze liegen dat ze barsten agnes kant verhult de dramatische bijwerkingen ook hugo de jonge liegt dat die barst , idem voor rutte de eindverantwoordelijke voor alle leugens terwijl schoof tijdens de nctv het brein achter covid19 beleid was. Criminele leugenaars in het binnenhof.
    Feitelijk zouden de ministeries transparant hun beleid moeten openbaar maken

    Een reactie posten