Omwonenden niet blij met mestsilo aan de Kreil

Datum:
  • vrijdag 18 oktober 2024
  • in
  • Categorie: ,
  • Wieringerwaard – “Ik erger mij blaauw aan de mest politiek van Hollands Kroon stop met dump varkensstront uit Brabant op de Kreil”


     Cor Lont Send an email17 okt 2024 


    Omwonenden niet blij met mestsilo aan de Kreil



    Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar de mestsilo van Jan Buitenhuis aan de Kreil 11 staat. Een tiental omwonenden is hier niet blij mee en heeft aangegeven verder te kijken of alles volgens de regels is verlopen. Volgens de gemeente en de rechter is dit wel het geval.

    Jan Buitenhuis is een beetje beduusd van alle commotie en vertelde dat hij zijn buren, die op de silo uitkijken, heeft ingelicht. Voor de rest gaan de vergunningsaanvragen via de officiële weg. “Ik heb volgens mij goed gehandeld”, aldus Buitenhuis.

    “Het is al jaren zo dat mest van de ene kant van het land naar de andere kant wordt vervoerd. Dit heeft te maken met vraag en aanbod. Nu is men bang dat er elke dag verschillende vrachtwagens aan en af komen rijden, maar dat is niet het geval. De silo wordt verder grotendeels omringd door nog te planten bomen en deze zullen het zicht van de silo flink verminderen. Ik vind het jammer dat ik de buren niet kan overtuigen van mijn goede wil, maar wij blijven wel met elkaar praten. Er is dus, gelukkig, geen hooglopend conflict.”

    Protestbord van de overburen: “Ik erger mij blauw aan de mest politiek van Hollands Kroon stop met dump varkensstront uit Brabant op de Kreil”[/caption]

    Buren gaan informatie inwinnen
    Volgens de buren is er ook geen conflict maar toch denken zij er anders over en willen zij informatie gaan inwinnen over het verdere verloop. Zij zijn bang dat de vele vrachtwagens die de silo moeten vullen de weg stuk gaan rijden. Verder vrezen zij stankoverlast en wat er gaat gebeuren als er mest om één of andere reden uit de silo loopt en in de natuur komt. De bewoners hebben nog geprobeerd om hierover informatie bij bepaalde instanties te krijgen, maar zij worden, volgens hen, van het kastje naar de muur gestuurd. “Het is alsof de instanties ook niet weten wat de regels precies zijn”, aldus één van de buren die liever niet bij naam wil worden genoemd.

    Voorlopig blijft het protestbord van de overburen met de vermelding: “Ik erger mij blaauw aan de mest politiek van Hollands Kroon stop met dump varkensstront uit Brabant op de Kreil”, nog even in de boom hangen.




    REGIO NOORDKOP

    0 reacties :

    Een reactie posten