De NOS blijft de mediawet hardnekkig aan haar laars lappen inzake klimaat. In plaats van neutrale berichtgeving blijft zij steken in het verspreiden van paniek over het niet halen van de CO2-reductiedoelstellingen van Parijs en propaganda voor het klimaatnarratief.

Door Bauke Geersing.


Beste mevrouw Giselle van Cann, (NOS)

Het NOS-journaal van 13.00 uur, d.d. 24 oktober 2024, brengt groot de mededeling van het Planbureau voor de Leefomgeving in de Nieuwe Klimaat- en Energieverkenning (KEV), dat het onwaarschijnlijk is dat de klimaatdoelen voor 2030 worden gehaald.

Ondertussen brengt de NOS Schiphol en de KLM in beeld alsof dat grote boosdoeners zijn  van het onheil dat die doelen niet worden gehaald.

In mijn email d.d. 29 september jl. informeerde ik u erover dat dit niet het geval is, de luchtvaart is voor slechts  2- 3 % verantwoordelijk voor de uitstoot van CO2.

Op deze wijze worden Schiphol en de KLM ten onrechte in een kwaad daglicht geplaatst. Dat is niet voor het eerst in de berichtgeving van de NOS.

De NOS brengt de directeur van het PBL in beeld die de ‘onheilsboodschap’ nog eens dunnetjes overdoet. Deze directer is lid van D66, de partij die verantwoordelijk is voor het klimaat- en energiebeleid van het vorige kabinet, gebaseerd op het klimaatalarmisme. Het is duidelijk dat het PBL zich ook bezig houdt met activistische ‘wetenschap’ .

U bent erover geïnformeerd, dus ervan op de hoogte, dat dit klimaatalarmisme omstreden is.

Dit rapport wijst drie oorzaken aan voor de onheilsboodschap[: energieprijzen, uitvoeringsproblemen en het beleid van het kabinet Schoof.

Het bericht besluit met het advies om naar NOS.nl te gaan waar allerlei maatregelen staan hoe die klimaatdoelen wel kunnen worden bereikt.

Op deze wijze positioneert de NOS zich als het propagandakanaal voor het klimaatalarmisme. Geen enkele ruimte voor het klimaatrealistisch perspectief. Eerder schreef u mij dat als de NOS een mening opdringt aan het publiek, de NOS haar eigen geloofwaardigheid ondergraaft. Waarom bent u daarmee willens en wetens bezig?

Zo doende handelt de NOS opnieuw in strijd met de Mediawet en de Journalistieke Code NPO.

Vriendelijke groet,

Mr. Bauke Geersing, voormalig directeur NOS.

***

Zie ook hier.

***

NOS vol op het orgel.

Voor de betrokken uitzending zie hier.

***