Nederland spreekt Noord-Korea aan op inzet militairen in Oekraïne

Datum:
  • zondag 27 oktober 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Defensieminister Ruben Brekelmans meldde vrijdag dat inmiddels zeker 1500 Noord-Koreaanse militairen in Rusland zijn aangekomen.



    Redactie, TPO, 26 oktober 2024  


    Nederland spreekt Noord-Korea aan op de inzet van Noord-Koreaanse militairen aan het Russische front in Oekraïne. Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp noemt de betrokkenheid van Noord-Korea “verwerpelijk” en benadrukt dat het schenden van internationaal recht niet getolereerd wordt.

    De Noord-Koreaanse zaakgelastigde, die vanuit Zwitserland opereert omdat Noord-Korea geen ambassadeur in Nederland heeft, ontving de waarschuwing zaterdag namens zijn regering. De komst van Noord-Koreaanse soldaten in Rusland zorgt voor toenemende spanningen bij de bondgenoten van Oekraïne. Defensieminister Ruben Brekelmans meldde vrijdag dat inmiddels zeker 1500 Noord-Koreaanse militairen in Rusland zijn aangekomen. Zuid-Koreaanse schattingen spreken zelfs over zo’n 3000 militairen die richting het front zijn gestuurd. Zowel Oekraïne als de Verenigde Staten waarschuwden eerder voor de groeiende militaire samenwerking tussen Noord-Korea en Rusland.

    Poetin verdedigt samenwerking met Pyongyang

    Rusland en Noord-Korea sloten deze zomer een strategisch partnerschap, wat het mogelijk maakte dat Pyongyang nu militairen naar Rusland stuurt. De Russische president Vladimir Poetin verdedigt het besluit en benadrukt dat dit een interne Russische aangelegenheid betreft. “We veroordelen dit zeer”, zegt Veldkamp op X.

     

    Bron: ANP 

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Daar worden de noord koreanen bang van, Brekelmans die je een standje geeft.

    Anoniem zei

    Zouden er nog Regeringsleiders zijn die Nederland serieus nemen?
    Brekelmans, uiteraard VVD, leidt aan hoogmoedswaanzin en dient psychiatrische behandeling te zoeken.

    Een reactie posten