Nederland: migratiemagneet. Nieuw boek

Datum:
  • zondag 20 oktober 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  De een is voor migratie, de ander tegen.



    Nederland: migratiemagneet. Nieuw boek

    Dr. Jan van de Beek on X: "In mijn nieuwe boek Migratiemagneet Nederland  geef ik vier redenen waarom het helemaal niet links is om voorstander te  zijn van de huidige overwegend laaggeschoolde (

    Nederland kent een grote bevolkingsgroei die alleen maar door migratie komt. Elke tien jaar komen er een miljoen mensen bij in dit land.

    Sommige mensen zijn dol op migratie.

    Anderen zijn ertegen of willen een rem: al decennia lang wil 80 procent van de Nederlandse bevolking een zekere beheersing van de immigratie naar Nederland.

    Op de een of andere manier moet de groep die beheersing wil van migratie zich altijd verantwoorden, terwijl je ook zou kunnen zeggen:

    ‘De een is voor migratie, de ander tegen. Waarom zou het ene standpunt nou moreel beter zijn dan het ander?’

    Wiskundige/antropoloog Jan van de Beek – hier zijn site en hier een interview met hem- behoort tot de groep die kritisch staat tegenover ongelimiteerde migratie. Hij publiceert vandaag een boek over migratie, waarin hij ingaat op voor- en nadelen van migratie, kosten en opbrengsten en op cultuurverschillen. Onder andere!

    Een aanrader – ik las de tekst vooraf kritisch mee.

    Migratiemagneet Nederland is te koop in winkel, bol.com, en bij de uitgever.

    Migratiemagneet Nederland: Mythen. Feiten. Oplossingen / Jan van de Beek. – Uitgeverij Blauwburgwal, 2024. 400p. EURO 23,50.

    0 reacties :

    Een reactie posten