Door Michael Limburg.

Ruim een ​​jaar geleden, op 31 augustus 2023, nodigde de Milieu- en Klimaatcommissie van het Berlijnse Huis van Afgevaardigden mensen uit voor een hoorzitting. Over het onderwerp – hoe kan het ook anders – het energie- en klimaatbeschermingsprogramma van Berlijn, uitvoeringsperiode 2022 tot 2026. Ik was daar ook uitgenodigd als expert en kon mijn standpunten en veel bewijsmateriaal presenteren. Omdat het om vele miljarden euro’s ging die de stad wilde uitgeven aan klimaatbescherming, heb ik veel moeite gedaan om mijn standpunten helder te onderbouwen en scherp naar voren te brengen. Om op het resultaat te anticiperen: het resultaat was nul. Ik herinner mij vooral de slotverklaring van de toenmalige Milieu-senator, Dr. Manja Schreiner, die verklaarde:

“Wat betreft de uitspraken van Limburg wil ik namens de hele Eerste Kamer benadrukken dat we zeker van mening verschillen over elk van uw uitspraken.”

Op mijn vraag of dit ook geldt voor de door mij genoemde feiten kwam geen antwoord.

En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Welnu, mevrouw Schreiner is niet langer een senator of  arts. Ze moest ontslag nemen, niet omdat ze het belastinggeld van de Berlijners het raam uit gooide, maar omdat ze in haar proefschrift had gefraudeerd.

En nu is het tijd om, vooral omdat de klimaatangst ondanks de Odervloed zichtbaar is afgenomen, weer over het onderwerp te praten. Op verzoek van de Groenen werd daarom een ​​hoorzitting gepland om “Klimaatcrisis en klimaattoekomst: scenario’s voor de regio Berlijn-Brandenburg” te bespreken, een verzoek dat later werd gesteund door de CDU, de SPD en de linkse facties.

En ik werd weer uitgenodigd.

Iedereen die het hele circus van dit jaar wil zien – vergeef me dat ik dit respectloze woord gebruik, maar gezien de aard van de discussie door sommige Kamerleden kan ik niets anders bedenken – kan dat hier doen

En aangezien het onderwerp ‘Klimaatcrisis en klimaattoekomst: scenario’s voor de regio Berlijn-Brandenburg’ was, besloot ik hetzelfde te presenteren als in 2023, maar met de aanvulling dat het niet langer 5 tot 12 was, zoals sommige mensen bedoelden over de gevolgen van het ‘klimaatbeschermingsbeleid’ voor de economie, maar we zitten al midden in de nacht. De economie gaat in een ongekend tempo achteruit. En dat heb ik in mijn mondelinge verklaring uitgelegd.

Video van mijn optreden tijdens de hoorzitting op 10 oktober 2024 in Berlijn, plus de verklaringen van mevrouw Vierecke (niet Vieregge, zoals in de video) en AfD MdA Hansel.

 

“Ik zou mijn verklaring van verleden jaar over het Berlijnse energie- en klimaatbeschermingsprogramma, implementatieperiode 2022 tot 2026, in herinnering willen brengen. De oorzaken van de snelle achteruitgang van de economie, zijn vanaf het begin getriggerd en gepromoot door de klimaatideologie, gecombineerd met de toenemende verslechtering van de infrastructuur, de achteruitgang van het onderwijs, de gezondheidszorg en de bevolking die extreem onzeker is als gevolg van migratie.

Maar de achteruitgang is waarschijnlijk nauwelijks te stoppen, in het beste geval te vertragen. En dat is het doel. Omdat al deze problemen worden veroorzaakt door een gebrek aan goede wil, en dus aan geld. Geld dat tot nu toe niet is verdwenen, maar dat vaak elders wordt uitgegeven aan de meest zinloze projecten. De staat heeft geen gebrek aan geld. De belastingen in de Bondsrepubliek zijn nog nooit zo hoog geweest. De federale en deelstaatregeringen beschikken over een budget van bijna 1 biljoen euro. MacKinsey [1] schat de kosten voor klimaatneutraliteit alleen al op €6 biljoen, anderen zoals Prof. Thess [2] , [3] voor de zogenaamde energietransitie alleen al op €10 biljoen.

Een afbeelding met tekst, screenshot, software, nummer. Automatisch gegenereerde beschrijving

Bovendien schendt dit beleid de basiswet, die de evenredigheid van alle wetten, voorschriften, enz. bepaalt. Maar dit alles alleen is nog steeds niet genoeg. De Duitse economie verkeert in verval, voornamelijk veroorzaakt door de doelbewuste stijging van de energieprijs, zoals geïllustreerd door de EEG (sinds 2000) en de ‘fit for 55’-strategie van de EU, evenals alle andere ‘klimaatbeschermende’ projecten samen.

Duitsland is op de mondiale concurrentieranglijst gedaald van positie 6 in 2014 naar positie 22 in 2024. Elke dag ontvangen we nieuw slecht nieuws van bedrijven die banen schrappen of Duitsland helemaal verlaten. Er zijn er nu tienduizenden, en dan is de middenklasse nog niet eens meegerekend. Dagelijks gaan er twee bakkerijbedrijven failliet, omdat ze de elektriciteit niet meer kunnen betalen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Op 27 september 2024 mochten we op één dag 145 miljoen euro [4] betalen omdat we met bijbetaling elektriciteit moesten verkopen aan het buitenland en diezelfde elektriciteit ’s avonds opnieuw moesten inkopen, maar voor veel geld .

Het beste wat we kunnen doen is de achteruitgang vertragen en de ontwikkeling ervan stopzetten. Mijn verzoek gaat daarom naar de leden van deze commissie: werk daaraan.

Laat deze verslechtering van ons land als gevolg van de klimaatideologie niet langer toe. Is het niet voor u, dan in ieder geval voor uw kinderen en kleinkinderen. Bevrijd van de klimaatideologie zullen ze het nog steeds moeilijk genoeg vinden om een ​​zelfbepaald, fatsoenlijk leven te leiden, gebaseerd op de rijkdom die ze nog hebben…

En daarom besloot ik mijn mondelinge opmerkingen met de woorden:

“… Daarom is mijn verzoek gericht aan de leden van deze commissie, of met andere woorden: ik smeek u:

Stop! Stop!

Laat deze achteruitgang in ons land, als gevolg van de klimaatideologie, niet langer toe.

Is het niet voor u, dan in ieder geval voor uw kinderen en kleinkinderen.

Bevrijd van de klimaatideologie zullen ze het nog steeds moeilijk genoeg vinden om een ​​leven te leiden dat zelfbepaald en fatsoenlijk is en wordt bepaald door de rijkdom die overblijft.

Maar het lijkt erop dat de hulpsheriffs het schot, of beter gezegd het machinegeweersalvo, nog steeds niet echt hebben gehoord. Dit wordt allemaal in detail getoond in de video hierboven. En ook de reactie van een Kamerlid, in dit geval Linda Vierecke van de SPD. En dat is echt wat er gebeurde. Als je haar WIKIPEDIA- beschrijving volgt: Linda Vierecke is journalist en mediatrainer van beroep. Ze zingt ook in een band en is actief lid van een studentenuitwisselingsclub  en zet zich in voor het verbeteren van het fietsaanbod in Berlijn.

Mevrouw Vierecke zei dat ze niets meer van mij wilde weten, net als alle andere Kamerleden, behalve AfD-man Hansel, maar stond zichzelf toe het volgende te zeggen:

Vanaf minuut 7:35:

… Ik denk dat je er altijd een beetje duizelig van wordt, we moeten er zo nu en dan over praten, want dat begrijp ik natuurlijk ook en het is volkomen menselijk dat je er niet de hele dag mee bezig kunt zijn, maar natuurlijk ben ik altijd geïrriteerd dat het uiteindelijk zo weinig effect of impact heeft, en natuurlijk ben ik geschokt dat je nog steeds kunt ontkennen dat deze door de mens veroorzaakte klimaatverandering bestaat. ….

En (11:45) Ja, meneer Limburg, ik twijfel altijd een beetje of je met zoveel onzin moet omgaan of niet, eh, want als je te maken hebt met ontkenners van de klimaatverandering, dan geef je ze nog meer ruimte eh, maar de olifant is in de kamer, maar de heer Reusig zei eerder in verband met deze klimaatcrisis… maar ze zijn ook in de kamer, maar, en ik wil dat nog een keer zeggen, waarom je überhaupt het recht hebt om praat hier en hier Om uw onwetenschappelijke onzin te verspreiden, omdat elke factie de mogelijkheid heeft om een ​​expert te noemen en de AfD de heer Limburg heeft gepresenteerd, die de door de mens veroorzaakte klimaatverandering ontkent en oproept tot het einde van de energietransitie, uh, dat ze mensen wereldwijd in gevaar brengen, uh ja, en niet alleen in deze stad, want uh, ja, uh ja, iedereen die ooit in de landen van het mondiale zuiden is geweest weet, uh, dat de klimaatverandering daar, de klimaatcrisis daar slaat veel harder toe. ..en daardoor blijkt maar weer eens hoe gevaarlijk het is dat de AfD hier in het parlement zit, ..daar hebben ze recht op, maar voor mij is het weer een teken dat het beter is om democratisch te stemmen en met deskundigen om te gaan. .. Sorry, jouw club met 50 personen is een andere categorie dan de mensen waarmee je aan tafel zit.

Jawel! Zo is het als je met blinde mensen aan tafel zit en ze iets moet vertellen over de schoonheid van bloemen of het naderende onheil.


Ze hebben niets begrepen en niets geleerd, maar ze willen keer op keer hetzelfde deuntje fluiten. Geef meer geld uit aan klimaatbescherming en de energietransitie.

Helaas lijkt het erop dat de mensen in dit land die al werkloos zijn geworden en die vandaag of binnenkort met werkloosheid worden bedreigd en niet in het reine willen komen met hun onvermijdelijke armoede, eerst op dit plein duidelijk moeten maken hoe ver het is gekomen.

Maar hopelijk is het niet te laat!

***

Literatuur

  1. https://vdiv.de/news-details/McKinsey-Studie-6-Billionen-Euro-kostet-Deutschlands-Klimaneutralitaet 
  2. Bijvoorbeeld op het congres op 15 juni 2024 in Halle. 
  3. https://eike-klima-energie.eu/2024/06/27/wie-die-kugel-eis-der-energiewende-10-billionen-10-000-000-000-000-euro-kostet/ 
  4. Vreselijke dag op het elektriciteitsnet – €145 miljoen verlies dankzij de energietransitie! https://www.youtube.com/watch?v=i9gn3R7rvTM