De zondagse beschouwing van Jan van Friesland.

Volgens de NOS maakt het Planbureau voor de Leefomgeving komende week bekend dat Nederland de klimaatdoelen voor 2030 niet lijkt te halen. Het is groot nieuws.

NOS:

‘De kans dat het gaat lukken, is volgens een ingewijde minder dan 10 procent.‘

Bij het terugdringen van de zo gevreesde CO2-uitstoot blijft vooral de industrie achter, zo zal blijken uit de cijfers. Die uitstoot zou in 2030 met 67 procent teruggebracht moeten zijn ten opzichte 1990. Minister Sophie Hermans (VVD) heeft al laten weten dat die doelen waarschijnlijk niet gehaald worden ‘ondanks alle inspanningen’.

Werkend Nederland is gewoon in verzet tegen de malle kermis van groene klimaatmaatregelen en de onhaalbare doelen.


Komende Donderdag zal er dus een afrekening komen omdat zichtbaar wordt dat de energietransitie geheel is vastgelopen. Dat de klimaatdoelen onhaalbaar zijn en, als er door het journaille kritisch wordt doorgevraagd, de eenzijdige wetenschappelijke onderbouwing zal worden blootgelegd: er is helemaal geen klimaatcrisis.

Netbeheerders worden inmiddels gek van de toestroom van bedrijven die zo nodig van het gas af moeten omdat er C02, het onschuldige ‘groene’ gas, wordt uitgestoten: er staan inmiddels meer dan duizend bedrijven op de stoep. Duizend! Ze zullen jaren moeten wachten om mee te mogen doen aan de peperdure omschakeling naar elektriciteit. Werkend Nederland is gewoon in verzet tegen de malle kermis van groene klimaatmaatregelen en de onhaalbare doelen.

Nederland zoekt een uitweg uit het groene spookhuis.


Jan van Friesland.

Bedrijven die veel energie nodig hebben voor het maken van producten vragen zich volgens de NOS inmiddels af of er in Nederland of zelfs Europa überhaupt toekomst voor hen is. BP, met een grote raffinaderij in Rotterdam wil al niet meer met ons kabinet praten. Andere grote bedrijven, noodzakelijk voor onze welvaart, liggen aan de juridische leiband van actiegroepen die niets anders doen dan bedrijven hier wegpesten. Donderdag is er de afrekening en mogelijk later komt er hopelijk een enquetecommissie. We moeten uit het groene spookhuis van het klimaatalarmisme zien te komen.

***