Journalisten? Laffe bangheid ten top! | Jelle van Baardewijk in gesprek met Bart Nijman #1738

Datum:
  • zaterdag 19 oktober 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  "Onvrije islam wordt verwelkomd met regenboogvlag"




    19-10-2024



    Bart Nijman is journalist, na zijn tijd op weblog Geenstijl schrijft hij nu onder meer voor de Telegraaf en de Nieuwe Revu. Tevens heeft hij zijn eigen Substack: https://www.nijmansnieuwsbriefje.nl/ Bronnen en links bij deze uitzending:

    -- Steun De Nieuwe Wereld. Word patroon op https://petjeaf.com/denieuwewereld of doneer op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld. Alvast bedankt. -- 00:00 Intro 00:25 AI en werkgelegenheid 05:20 Verloren in vertaling? 07:01 Literaire kwaliteit van Theodor Holman 10:20 Advies voor aspirant journalisten 15:00 Anti Israël denken als bedreiging voor het vrije westen 20:10 Polarisatie of populisme en rol van Islam in Nederland 25:30 Schoof of Netanyahu 38:01 Journalisten zijn laf en het post-Geenstijl tijdperk 41:55 Correspondenten tekort en mediale eenheidsworst -- De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland. Onze website: https://denieuwewereld.tv/ DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: https://denieuwewereld.substack.com/

    1 reacties :

    Anoniem zei

    In een notendop hoe de eindtijd eruit ziet en alle problemen die we hebben met het kwaadaardige Blackrock, WHO, WEF etc, en de oorlog met Rusland overstijgt. De strijd die gaande is dus geen geopolitieke strijd maar een spirituele strijd en gaat om onze ziel.
    Aan de ene kant hebben we te maken dat wij wereldwijd te maken hebben en vooral in het westen met mensen die zich veelal afhankelijk gemaakt hebben wat impliceert dat zei zich zelf onbewust tot slaaf hebben gemaakt. Als een mens zich eenmaal afhankelijk laat maken is het nog maar een klein stapje om je geweten uit te schakelen. 95% van de mensen wereldwijd hebben nu geen idee waar ik het over heb omdat zei (nog) niet herkennen dat zei zich zelf in een schijnwerkelijkheid geplaatst hebben. Deze slaven hebben allemaal gemeen dat zei zich in een groep verschuilen zoals communisten, marxisten, islamisten. fascisten, socialisten, globalisten, etc, etc,.
    In het westen vooral was het vroeger ook de gewoonte om precies te doen wat mijnheer pastoor zei dat je moest doen. Dit denken komt voort sinds keizer Constantijn het christendom geïntroduceerd heeft in het Europese deel van het romeinse rijk maar is inmiddels achterhaald, en sinds de verlichting (17 en 18e eeuw) zijn wij bevrijd van dit groepsdenken. Vanaf die tijd kon een gewoon mens zich gaan ontwikkelen zonder dat die verketterd werd. Maar vooral na de 2e wereldoorlog is het groepsdenken weer terug gekomen omdat het blijkbaar in de genen is gaan zitten van een mens en verschuilde die zich in een vakbond, politieke partij etc,. (wat ook vaak wel begrijpelijk was)
    In de rest van de vooral islamitische wereld zien we dat dit hele proces van je vrije wil gebruiken om je eigen wel of niet als vrij mens te ontwikkelen nooit of nauwelijks tot stand is gekomen. In deze vooral islamitische wereld is de angst om uit de groep te komen alleen voor enkelingen voorbehouden. Toen de islam ontstond ongeveer 650 jaar na christus was er een kwaadaardige stroming van wereldveroveraars die iedereen op hun pad voor het blok zette met meedoen of je kop eraf. Die angst is generaties lang doorgeven en is inmiddels gegroeid tot haat naar andersdenkenden. Moslims zijn dan ook zo goed als niet in staat om zelfreflectie te doen bij zich zelf en de groepsdruk is enorm.
    Enerzijds zien we dus in het westen een stroming (schijnwerkelijkheid) op gang komen die vooral kenmerkend is onder de naam van globalisten maar eigenlijk gewoon communisme is. Anderzijds zien we in de islamitische wereld een stroming tot stand gekomen zijn die nooit geen verlichting gekend hebben wat uiteindelijk tot een grote clash zal leiden. Dus zonder te spreken of het een nu beter is als het ander is mijn stelling dat de antichrist in deze twee stromingen geboren is.
    Zowel de meeste westerse mensen die zich in een groep verschuilen als de islamitische mensen die zich eveneens in een groep verschuilen zullen deze twee stromingen met elkaar tegen de onafhankelijke bezielde mensen in het geweer komen. Net als dat vroeger christenen voor de leeuwen gegooid werden in het Colosseum in Rome en andere plaatsen zullen deze mensen blind het zelfde doen bewust of onbewust als men bijna 2000 jaar geleden ook deed. Dus dit wordt een spirituele strijd van de antichrist om de ziel alleen de meeste mensen zullen net als bijna 2000 jaar geleden dit niet zo ervaren want het zijn al levende doden geworden.

    Een reactie posten