Kabinet-Schoof is op 2 juli aangetreden met de belofte van het “strengste toelatingsregime voor asiel ooit”.
26-10-2024
-Cultuur onder Vuur- Eerste 100 dagen van kabinet-Schoof zitten erop, maar de asielinstroom blijft historisch hoog
Op de dag dat bekend is geworden dat er een 'asieldeal' is, kijken wij even naar de feiten van de eerste dagen onder premier Schoof. Tot onze grote schok blijkt uit onderstaand artikel, geschreven door Rogier Janssen voor Cultuur onder Vuur, dat de asielinstroom de afgelopen 100 dagen nog steeds torenhoog was.
Kabinet-Schoof heeft de eerste 100 dagen erop zitten. Van de beloofde inperking van de asielinstroom is nog niets terechtgekomen.
Cijfers laten forse instroom zien
In september 2024 kwamen 4.026 asielzoekers en nareizigers het land binnen, zo geeft de IND aan. Vorige week was de instroom “ongeveer 900”. Dat is hetzelfde als het weekgemiddelde van 2023, toen er in totaal 48.500 asielzoekers en nareizigers binnenkwamen. De huidige instroom komt voor bijna de helft uit Syrië.
12.000 vreemdelingen
Kabinet-Schoof is op 2 juli aangetreden met de belofte van het “strengste toelatingsregime voor asiel ooit”. De cijfers liegen niet en laten zien dat dit beleid vooralsnog niet gerealiseerd is. In de tussentijd zijn er om en nabij de 12.000 vreemdelingen het land binnengekomen, die een groot beslag leggen op medische en sociale voorzieningen. Die bovendien een islamitische cultuur meenemen die vijandig staat tegenover de christelijke beschaving van Nederland.
Lees ook
Elke vijf jaar de stad Groningen erbij
Linkse journalisten, politici en migratieprofessoren verkondigen eenstemmig dat er geen migratiecrisis bestaat. En wat zijn nu 12.000 mensen op een bevolking van 18 miljoen? Tot je de gestage instroom berekent over een periode van vijf jaar. Dan kom je uit op een hele stad Groningen die erbij komt.
Ongeloofwaardige bezwaren
Ondertussen bakkeleit Den Haag over noodwet of spoedwet, wel of niet asielcrisis. Politici pretenderen zich zorgen te maken over de ‘rechtsstatelijkheid’ van asielvoorstellen. Dezelfde politici waren in geen velden of wegen te bekennen toen in coronatijd de Nederlandse bevolking huisarrest kreeg, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog.
Lees ook
Waar een wil is, is een weg
De coronacrisis heeft één groot voordeel gehad: het liet zien hoe snel Den Haag stappen kan zetten als het écht wil. Grenscontroles kunnen zo ingevoerd worden. Vluchten uit ‘gevaarlijke’ landen kunnen makkelijk gecanceld worden. Een avondklok voor asielzoekers, vooral bij Ter Apel, is snel ingesteld. Kabinet-Schoof kan echter niet eens een bord bij Ter Apel neerzetten met ‘hier gewerkt wordt aan uw terugkeer’. De bestuurlijke verlamming is compleet.
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana. We hebben het artikel overgenomen met toestemming van de stichting.
DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!
0 reacties :
Een reactie posten