AstraZeneca probeert artsen te laten geloven dat ziekten te wijten zijn aan klimaatverandering

Datum:
  • dinsdag 22 oktober 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  De groene verschuiving in het medisch onderwijs is bedoeld om toekomstige artsen voor te bereiden op.......


    22-10-2024


    AstraZeneca probeert artsen te laten geloven dat ziekten te wijten zijn aan klimaatverandering

    Artsenopleidingen in Europa zullen zich binnenkort meer richten op ziekten die verband houden met vermeende klimaatverandering, schrijft The Guardian. Achter de verschuiving zit een project dat wordt gefinancierd door de WHO en door AstraZeneca, Novo Nordisk, Roche en een aantal andere farmaceutische giganten.

    De groene verschuiving in het medisch onderwijs is bedoeld om toekomstige artsen voor te bereiden op de ‘gezondheidsuitdagingen’ die de opwarming van de aarde met zich mee zou brengen, bericht Fria Tider.

    Medische studenten zullen ook leren om behandelingen aan te passen op basis van de gevolgen voor het klimaat in plaats van alleen de traditionele idealen van efficiƫntie en patiƫntveiligheid, bijvoorbeeld door milieuvriendelijkere astma-inhalatoren te gebruiken, schrijft The Guardian.

    Dr. Camille Huser, medevoorzitter van het netwerk, erkent in The Guardian dat klimaatverandering niet noodzakelijkerwijs nieuwe ziekten veroorzaakt. Ze gelooft echter wel dat de verspreiding van bestaande ziekten kan toenemen. Symptomen en complicaties van ziekten zoals diabetes zouden ook ernstiger worden in een veranderend klimaat.

    Studenten worden niet alleen uitgebreid getraind in het omgaan met ongebruikelijke maar politiek interessante ziekten zoals een hitteberoerte, maar ze leren ook hoe de gezondheidszorg haar ‘koolstofvoetafdruk’ kan verkleinen.

    Enche zal naar verwachting het klimaatbewustzijn integreren in de hele medische opleiding om ervoor te zorgen dat toekomstige artsen goed zijn uitgerust om “klimaatgerelateerde gezondheidsuitdagingen aan te gaan”, schrijft The Guardian.


    https://frontnieuws.backme.org/


    Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

    0 reacties :

    Een reactie posten