VVD wil opheldering over digitale veiligheid zonnepanelen: dit is wat u moet weten

Datum:
  • zondag 1 september 2024
  • in
  • Categorie: ,
  • De VVD heeft minister Hermans om opheldering gevraagd over de digitale veiligheid van zonnepanelen.  


    1-9-2024


    VVD wil opheldering over digitale veiligheid zonnepanelen: dit is wat u moet weten


    De VVD heeft minister Hermans, verantwoordelijk voor Klimaat en Groene Groei, om opheldering gevraagd over de digitale veiligheid van zonnepanelen. Dit verzoek komt na een oproep van netbeheerder TenneT, die waarschuwde voor de risico’s van een mogelijke cyberaanval op zonnepanelen, wat in het ergste geval tot een grootschalige black-out zou kunnen leiden.

    VVD-Kamerlid Silvio Erkens heeft naar aanleiding van deze zorgen Kamervragen gesteld aan minister Hermans. Hij wil onder andere weten hoe de huidige wet- en regelgeving voor de IT-veiligheid van zonnepanelen zich verhoudt tot die van andere energiebedrijven. Erkens vraagt zich af waarom er verschillende regels gelden voor deze sectoren en of dit voldoende bescherming biedt tegen potentiële cyberdreigingen.

    Daarnaast vraagt Erkens de minister om te bevestigen of een mogelijke hack bij een beheerder van zonnepanelen daadwerkelijk een risico kan vormen voor een grootschalige black-out in Europa. Hij wil weten hoe ernstig de gevolgen van zo’n aanval zouden kunnen zijn en welke maatregelen de minister kan nemen om de IT-veiligheid in deze sector te versterken.

    Een ander punt van zorg voor de VVD is de mogelijkheid dat Nederland risico loopt doordat andere Europese landen hun wetgeving rondom de IT-veiligheid van zonnepanelen niet goed hebben geregeld. Erkens vraagt de minister welke stappen zij kan ondernemen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van deze systemen in heel Europa op een hoog niveau wordt gebracht.

    NieuwRechts

    3 reacties :

    Anoniem zei

    Het is een puinhoop in IT land overal storingen en complete uitval van systemen en dan wil de eu digitalisering, dat eindigd in complete chaos waarna de grote reset in de eu een feit is.
    Daarnaast hebben ministerie vws en rivm lareb knmi cbs etc
    digitale gegevens fraude gepleegd volgens onderzoekers.
    De politiek is dolgedraaid en de eu is een mislukte dictatuur

    Anoniem zei

    Minister Hermans van de VVD, moeten we hier nog iets over zeggen? Grotere onbenullen zijn er lastig te vinden. Ze dankt haar Politieke carrière aan haar pappa, zeker niet aan haar intelligentie. Zo gaat dat tegenwoordig in de Politiek. Kijk naar Kamela Harris in de VS, ze heeft zich in de loop der jaren omhoog gen..kt en niet anders.

    Anoniem zei

    Dat krijg je als je zelfs de oven en koelkast verbindt met internet. Maar gewoon doorgaan hoor, het is toch zo makkelijk…

    Een reactie posten