Migratieonderzoeker Koopmans: “De Groenen verhinderen een sturing van migratie”

Datum:
  • dinsdag 24 september 2024
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Ruud Koopmans is een van de felste critici van de immigratiepolitiek van de Duitse “verkeerslicht”-regering.  





    Migratieonderzoeker Koopmans: “De Groenen verhinderen een sturing van migratie”


    Geplaatst op  door E.J. Bron


    (Vertaling: E.J. Bron)

    Ruud Koopmans (foto), professor aan de Humboldt-universiteit in Berlijn, is niet alleen een van de meest prominente migratiedeskundigen, maar ook een van de felste critici van de immigratiepolitiek van de Duitse “verkeerslicht”-regering. Maar de actuele grenscontroles, waartoe minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser opdracht heeft gegeven, vinden zijn ondersteuning. Duitsland zou, zei hij nu in een interview, terecht “naar zijn structurele overbelasting verwijzen, die al lange tijd duidelijk groter is dan in andere EU-landen.”

    Het zou zelfs te rechtvaardigen zijn om tijdelijk helemaal geen mensen meer het land binnen te laten, “wanneer dat politiek gewild is. Het doel zou dan compenserende gerechtigheid in de Europese Unie zijn. Omdat Duitsland wat lucht nodig heeft om te ademen.”

    De grenscontroles van Faeser zouden echter “vooral symboolpolitiek” zijn. Want via Frankrijk, Denemarken of Nederland komen naar verhouding minder illegalen naar Duitsland, roept Koopmans in herinnering: “Deze cijfers zijn te verwaarlozen in vergelijking met de migratie via Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland.”

    Daarna rekent de Berlijnse onderzoeker af met de Groenen. Zij zouden er de belangrijkste factor voor zijn dat de Duitse migratiepolitiek ondoordacht en inefficiënt blijft: “Vooral de Groenen verhinderen een sturing van de migratie. Ze zijn alleen voorstanders van maatregelen, die nieuwe migratiewegen creëren, maar daarvoor zijn ze niet bereid om de irreguliere migratie in te dammen.” Het zou echter absoluut noodzakelijk zijn om de illegale immigratie in te dammen – alleen zo zou Duitsland zich in de toekomst überhaupt nog immigratie kunnen veroorloven.

    Bron:
    zuerst.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten