Kijk: ‘Eindelijk eens een ander geluid op tv over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland’

Datum:
  • woensdag 4 september 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  • een genuanceerde kijk op het ontstaan van het conflict in Oekraïne



    Robin de Boer  4-9-2024 


    Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:38

    Er wordt nogal snel naar Poetin gewezen en er wordt nooit de analyse gemaakt hoe die oorlog gestart is. Dat zei professor internationale politiek van de Universiteit van Antwerpen Tom Sauer in het Vlaamse tv-programma De Afspraak.


    Sauer wees erop dat Poetin is geprovoceerd. “Ook Kissinger heeft dat gezegd, evenals John Mearsheimer – dat is de grootste naam in internationale betrekkingen in Amerika. Die zeggen dat wij, de NAVO, niet alleen zijn blijven bestaan terwijl het Warschaupact geïmplodeerd is in 1991, maar ook hebben uitgebreid richting oosten, richting Moskou, terwijl Rusland dat niet graag had – dat wisten wij – en dan ook nog eens Oekraïne hebben willen innemen in onze invloedssfeer.”

    Eindelijk eens een ander geluid

    Elke student internationale politiek beseft, of zou moeten beseffen dat dat spelen is met vuur en dat je dan een regionale grootmacht kwaad maakt, benadrukte de professor.

    “Eindelijk eens een ander geluid over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland,” merkt huisarts Frank Peeters op. Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt voegt toe: “Helder.”

    Bij de Nederlandse NPO onmogelijk

    “Op de Belgische publieke omroep is blijkbaar mogelijk wat bij de Nederlandse NPO onmogelijk is: een genuanceerde kijk op het ontstaan van het conflict in Oekraïne,” zegt journalist Eric van de Beek.

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


    NineForNews.nl

    1 reacties :

    Anoniem zei

    We hebben nu in Nederland een minister van Oorlog, Ruben Brekelmans genaamd. Deze man heeft genoeg opleidingen gedaan, zoveel dat je je afvraagt of hij ooit een slag werk heeft verricht. Daarom is het des te onbegrijpelijker dat deze man een oorlog met Rusland wil beginnen met een leger waarvan de manschappen tijdens de oefeningen nog pang pang tegen elkaar moesten roepen. Wapens en munitie waren/zijn een zeldzaamheid in het Nederlandse leger. Een oorlog die deze idioot nooit kan winnen maar als je openbaar maakt dat de F16's, geschonken aan Oekraïne, gebruikt mogen worden om Rusland aan te vallen dan ben je niet goed snik. Zouden ze bij de VVD ook nog mensen met een normaal verstand hebben die tegen oorlogsvoeren zijn? Zo ja, laten die dan svp opstaan en die oorlogszuchtige dwazen uit de partij knikkeren.

    Een reactie posten