Journalist fakkelt benoeming De Jonge tot Commissaris van de Koning af: 'Hoe is dit mogelijk na dit schandaal'

Datum:
  • vrijdag 6 september 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  'Een persoon die zo’n centrale rol heeft gespeeld in dit schandaal zet je niet alsnog op een verantwoordelijke positie',..



    Redactie NieuwRechts 6-9-2024


    Journalist fakkelt benoeming De Jonge tot Commissaris van de Koning af: 'Hoe is dit mogelijk na dit schandaal'


    De voorgenomen benoeming van oud-minister Hugo de Jonge (CDA) als waarnemend Commissaris van de Koning in Zeeland stuit op forse kritiek. Journalist Theo Richel, oprichter van de Groene Rekenkamer, heeft zijn ongenoegen kenbaar gemaakt in een brief die vrijdag naar alle leden van de Provinciale Staten van Zeeland is gestuurd.

    Richel uit zijn 'ontsteltenis' over de mogelijke benoeming van De Jonge, tijdelijk of niet. Hij verwijst naar De Jonges optreden tijdens de coronapandemie, waarbij hij volgens Richel 'een spoor van vernieling door ons land heeft getrokken'. De journalist bekritiseert de wetenschappelijke onderbouwing van de coronamaatregelen, zoals lockdowns, het verbieden van geneesmiddelen, het gebruik van mondkapjes, afstandsregels en de avondklok. Volgens Richel was de wetenschappelijke basis hiervoor "miserabel of geheel afwezig".

    Richel hekelt ook de toon waarop De Jonge de maatregelen presenteerde, die hij 'onbeschoft en totalitair' noemt. Verder stelt de journalist dat De Jonge mede verantwoordelijk is voor het bemoeilijken van het onderzoek naar de huidige oversterfte, waarbij hij verwijst naar een recent rapport van Ronald Meester en Marc Jacobs.

    'Een persoon die zo’n centrale rol heeft gespeeld in dit schandaal zet je niet alsnog op een verantwoordelijke positie', besluit Richel in zijn brief.


    NieuwRechts

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Als normaal mens kom je niet op het idee een dergelijke faalhaas als Hugo de Jonge is en misschien nog wel medeplichtig aan genocide, waarnemend Commissaris van de Koning in Zeeland te maken. Dergelijke benoemingen, die tegenwoordig schering en inslag zijn, tonen aan dat het bedroevend is gesteld met ook de integriteit van Bestuurlijk Nederland. Daarbij komt nog dat het overbetaalde ambtenaren apparaat veel en veel te veel te zeggen heeft. Stuur daarvan de helft naar huis en dan hoeven we ook niet te lijden onder de meest absurde en kosten verslindende regels.

    Anoniem zei

    Richel snapt het niet. De Jonge is de perfecte kandidaat: makkelijk te beïnvloeden, liegen dat het gedrukt staat, zonder enige empathie, psychopaat, narcist, arrogant, tirannieke inborst, geen enkele verantwoordelijkheid nemen of dragen en snuifduif.

    Een reactie posten