Hollands Kroon wijst opvanglocaties definitief aan

Datum:
  • vrijdag 27 september 2024
  • in
  • Categorie: ,

  •  Hollands Kroon – Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft dinsdag definitief de drie plaatsen aangewezen waar woon- en opvanglocaties kunnen komen.



    27-9-2024


    Aan de Balgweg 105 in Breezand komt een AZC voor maximaal vijf jaar. Het AZC moet ruimte bieden aan maximaal 255 personen en uiterlijk op 1 juni 2025 opengaan.

    Op een stuk grond naast het tankstation aan het Paadje in Nieuwe Niedorp komt tijdelijke huisvesting voor spoedzoekers, statushouders en Oekraïense vluchtelingen. Op het stuk grond kunnen 55 en 70 woningen komen voor een periode van minimaal tien jaar. Aan de Randweg in Anna Paulowna, tegenover de Voedselbank, wil de gemeente opvang realiseren voor asielzoekende kinderen tot 18 jaar die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. Het gaat om opvang van maximaal 24 kinderen voor maximaal vijf jaar, die uiterlijk op 1 juni 2025 opengaat. Ook wordt onderzocht of op het perceel tussen de 45 en 90 tijdelijke woningen komen voor spoedzoekers, statushouders en Oekraïense vluchtelingen voor een periode van minimaal tien jaar.

    De gemeente gaat de plannen nu verder uitwerken. Half oktober worden informatiebijeenkomsten georganiseerd in Breezand, Anna Paulowna en Nieuwe Niedorp. Inwoners die rond de locaties wonen krijgen een uitnodiging voor deze avonden.

    Meer informatie is te vinden op www.hollandskroon.nl/opvang.


    Noordkop Centraal

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Onzettend sociaal van de Gemeente: " Aan de Randweg in Anna Paulowna, tegenover de Voedselbank, wil de gemeente opvang realiseren voor asielzoekende kinderen tot 18 jaar die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. "
    Gaat de Gemeente ook een test laten doen om te zien of die zogenaamde "kinderen" ook daadwerkelijk kinderen zijn en geen Afrikanen, meestal mannen, van ver boven de 18 zijn tot soms mannen van middelbare leeftijd aan toe. Door het kinderen te noemen wordt de indruk gewekt dat het kleine, of in ieder geval, jonge jongetjes en meisjes zijn, maar in 99 van de 100 gevallen zijn het geen kinderen meer, tenminste wat de gemiddelde Nederlander onder kinderen verstaat.

    Een reactie posten