Hoe de massa-immigratie te stoppen? Migratie-expert Jan van de Beek antwoordt

Datum:
  • maandag 16 september 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  Door strengere regels hoopt het kabinet de instroom te verminderen en resultaten te behalen. 


    Redactie 16-9-2024


    Hoe de massa-immigratie te stoppen? Migratie-expert Jan van de Beek antwoordt

    Migratie-expert Jan van de Beek presenteert bij WNL drie mogelijkheden voor het kabinet om de asielinstroom te beperken. Hij benadrukt dat deze opties juridisch haalbaar zijn en niet in strijd met internationale regelgeving. Volgens Van de Beek kan Nederland kiezen uit ontmoedigen, het Australisch-model volgen of het asielrecht fundamenteel aanpassen.

    Het kabinet probeert momenteel de asielinstroom te beperken door ontmoediging. Door strengere regels hoopt het kabinet de instroom te verminderen en resultaten te behalen. Van de Beek benadrukt dat deze maatregel effectief kan zijn, maar dat er mogelijk meer nodig is. Een tweede optie is het Australisch-model. Hierbij worden asielzoekers tegen betaling opgevangen in een derdeland. Van de Beek noemt dit een fundamentele oplossing: "Het is een mythe dat asielzoekers alleen op zoek zijn naar veiligheid. Wanneer je hen veiligheid biedt in een land zonder de welvaart van Nederland, neemt het animo sterk af."

    Als laatste ziet Van de Beek de mogelijkheid om het asielrecht fundamenteel aan te passen. Hij stelt voor om asiel regionaal te organiseren, waarbij Europa verantwoordelijkheid draagt voor de Europese regio, de Arabische Liga voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en de Afrikaanse Unie voor de rest van Afrika.

    Van de Beek wijst erop dat de integratie van asielmigranten uit Afrika en het Midden-Oosten moeizaam verloopt, omdat de culturele verschillen met Noordwest-Europa groot zijn. Dit is volgens hem een belangrijke reden waarom migratie een gevoelig onderwerp blijft.


    1 reacties :

    Anoniem zei

    De meeste burgemeesters in Nederland zijn extreem links en gelijk die tut hola in Hollands Kroon rusten ze niet voordat heel Nederland op de knieën naar het Oosten ligt te bidden op een bidkleedje. Mensen in de buurt van een asielzoekerscentrum mogen wel oppassen voor hun huisdieren, voordat de mensen het weten ligt hun geliefde huisdier op een door de burgemeester geschonken BBQ. Links heeft helemaal niets op met huisdieren, ze stoten CO2 uit(gelijk een asielzoeker) eten vaak vlees en geven de eigenaren veel plezier en liefde en dat is precies waar Links niet van houdt.

    Een reactie posten