Het Oekraïense leger en zijn financiering

Datum:
  • donderdag 26 september 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  de agenda die achter het hele Oekraïne-verhaal schuilgaat




    Het Oekraïense leger en zijn financiering


    (Door: “Henk der Niederländer”)

    Ik wil hier graag een paar dingen duidelijk maken wat betreft de financiering van het Oekraïense leger en met name van het Regiment Azov. Er is namelijk in het Westen bijna nooit iets bekendgemaakt op welke manier het leger van Oekraïne betaald en voorzien wordt van het nodige oorlogstuig. Uiteraard zullen Westerse overheden dit nooit bekendmaken, want dat geeft de agenda aan die achter het hele Oekraïne-verhaal schuilgaat.

    Ten eerst: wie financiert het Oekraïense leger?

    Dat zijn duidelijk de Westerse regeringen onder de vlag van de NAVO, die miljarden en nog meer miljarden naar Oekraïne sturen om de salarissen van het leger te betalen en de hele zooi die erom heen draait, waarbij Zelensky en zijn kliek de kans krijgen om van die miljarden het nodige af te romen en in hun eigen zakken te laten verdwijnen. Waarmee het Oekraïense leger in feite een Private Militairy Company is, vergelijkbaar met de Wagner-eenheid die aan Russische zijde vocht en nu opgegaan is in de Russische strijdmacht. 

    Je zou je af kunnen afvragen wat die Azov-eenheid daar mee te maken heeft. Dat zijn zogenaamde vrijwillige specialisten die vanaf 2014 zogezegd in de eerste linie vochten tegen de separatisten in de Donbass en dus meer betaald krijgen dan een gewone soldaat, wat deze fanaten natuurlijk in stand willen houden. Dat ze de afgelopen dagen met hun staart tussen hun benen uit Voehledar gevlucht zijn, nadat ze zich lieten aflossen door half getrainde soldaten, hoor je natuurlijk niemand over, want het verhaal van helden van de Oekraïne moet overeind blijven, nietwaar? 

    Je moet in de regering van het land natuurlijk de nodige goodwill kweken en dat mag een beetje belastinggeld kosten natuurlijk. Ondertussen gaat het overgrote deel van al die miljarden naar het militaire industrieel complex, waarvan een groot deel van de aandeelhouders toevallig grootaandeelhouders zijn. Je zou zeggen: toeval bestaat, nietwaar. Het is natuurlijk niet zo dat individuele politici de grote aandeelhouders zijn, maar door via bedrijven als  Blackrock te beleggen, gaat er dus heel erg veel politiek geld rond in deze carrousel. Kleine beetjes maken zoals we allemaal weten een grote hoop. 

    Daarbij komt het volgende: het overgrote deel van het geld en het oorlogstuig dat Oekraïne toegestuurd krijgt, zijn namelijk geen giften, maar leningen die mettertijd terugbetaald moeten worden, als het allemaal zou kloppen. Nu is het voor Oekraïne uiteraard onmogelijk om deze bedragen ooit nog terug te betalen, dus heeft men een oplossing bedacht, namelijk het overdragen van roerend en onroerend goed aan de schuldeisers. Het gevolg daarvan is dat mettertijd het hele land in handen is van grote investeerders en daarmee ook deels in handen is van de hedendaagse politici en helaas voor het grootste deel betaald door Westerse belastingbetalers. Dat diezelfde belastingbetaler daar nooit een cent van terugziet, zal duidelijk zijn. 

    Maar dan gaat het verhaal nog een stuk verder, want wat hebben de zogenaamde leiders dan weer uitgedokterd samen met de NAVO? Er moet meer geïnvesteerd worden in het leger en daarmee ook in wapentuig, want het is natuurlijk duidelijk dat met name het Amerikaanse militair-industrieel complex de komende decennia nog een aantal vette winsten binnen hoort te slepen, zodat de oligarchen en politici in de nodige winsten mee kunnen profiteren, zo rolt politiek nou eenmaal. 

    Uiteraard komt Brussel toevallig ook op het idee om de legermachten van de landen uit te breiden en dat er fabrieken opgetuigd moeten worden om oorlogstuig te maken. Tja, toeval zit in de politiek in een klein hoekje, nietwaar?

    Door:
    “Henk der Niederländer”
    (voor www.ejbron.wordpress.com)voor www.ejbron.wordpress.com)




    0 reacties :

    Een reactie posten