Het Nivel beweert dat er flinke oversterfte was onder ONGEVACCINEERDEN, klopt dat wel?

Datum:
  • donderdag 5 september 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  “Er blijft dus niets over van de bewering dat de vaccins ons hebben beschermd.”


    Robin de Boer 5-9-2024


    Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 03:54

    Onder mensen zonder COVID-19-vaccinatie was er in 2021 en 2022 sprake van flinke oversterfte en onder gevaccineerde mensen was er juist sprake van ondersterfte. Tot die conclusie komt het Nivel.

    Volgens het Nivel heeft de hoge vaccinatiegraad ‘waarschijnlijk veel overlijdens voorkomen, met name onder kwetsbare groepen’.

    De timing van de publicatie is opmerkelijk. Onlangs publiceerden hoogleraar Ronald Meester en dr. Marc Jacobs ook een onderzoek naar COVID-19-vaccinatie en oversterfte, waarin ze tot heel andere conclusies komen.

    Jammer dat Trouw zo onevenwichtig publiceert

    Het tweetal stuurde naar aanleiding van het Nivel-onderzoek een lezersbrief naar Trouw, maar die werd niet geplaatst. Wel ging Trouw uitgebreid in op het onderzoek van Nivel.

    Meester wijst er in de brief, die hij op sociale media heeft geplaatst, op dat Nivel dezelfde data- en methodologische problemen als hijzelf signaleert, op vergelijkbare wijze probeert te corrigeren, maar net als hijzelf merkt, of had moeten merken, dat dat niet lukt.

    In plaats van de juiste conclusie te trekken dat er dus iets mis is met de data en/of de gebruikte methodologie, zegt het Nivel dat het vaccin dus eigenlijk overal voor helpt, als een bijzonder goed werkend levenselixer, precies de conclusie die het CBS en RIVM ten onrechte trekken, aldus Meester.

    Hij vindt het jammer dat Trouw zo onevenwichtig publiceert.

    Tot 22 procent van de vaccinaties ontbreekt

    “Het probleem is dat zij […] de conclusies van overheidsinstanties zonder twijfel overnemen, en de critici niet serieus nemen. Ook bij collega-artsen zie ik deze ernstige vorm van confirmatie-bias,” zegt arts Jona Walk, die meeschreef aan het onderzoek van Meester en Jacobs.

    Wat is er precies aan de hand? Overlijdens na vaccinatie zijn uit het vaccinatieregister gehouden, het register dat gebruikt is voor alle onderzoeken naar oversterfte. Tot 22 procent van de vaccinaties in de eerste maanden ontbreekt, weet statisticus Herman Steigstra, die ook meeschreef.

    Hij stelt dat het juist de gevaccineerden waren die kort na hun overlijden mochten meetellen bij de ongevaccineerden. “Er blijft dus niets over van de bewering dat de vaccins ons hebben beschermd.”

    Wat u niet ziet, bestaat niet

    Het vaccinatieregister waar Steigstra naar verwijst, is het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringssysteem oftewel het CIMS. Opmerkelijk genoeg worden Woo-verzoeken over dit register genegeerd, merkt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt op. “De overheid is (ook hier) in overtreding.”

    De overheid betaalde een dwangsom van 15.000 euro, maar de stukken zijn nóg niet openbaar. Van der Vegt: “Een transparante Nederlandse overheid is een utopie.”


    Journalist Vala van den Boomen stelt vast dat de overheid, in dit geval het ministerie van VWS, zich niets aantrekt van dwangsommen. “Niet zo gek, want tenslotte is het ons geld dat VWS over de balk smijt voor die boetes, dus hoe meer dwangsommen, hoe beter: uitknijpen die nieuwsgierige burgers die hun informatierecht willen uitoefenen.”

    “En als er dan toch ten langen beste een besluit wordt genomen, is het altijd het ‘belang van de Staat’ dat prevaleert boven het belang van de burgers. En zo is de cirkel rond. Wat u niet ziet, bestaat niet. En het Haagse rookgordijn is zo dik dat niemand daar doorheen kan kijken.”

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


    NineForNews.nl

    0 reacties :

    Een reactie posten