Het nieuwe kabinet ‘is Rutte V’: de PVV ‘heeft alle kenmerken van gecontroleerde oppositie in zich’

Datum:
  • dinsdag 3 september 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  • Diverse oud-PVV’ers hebben weinig fiducie in de nieuwe coalitie.



    Robin de Boer 3-9-2024

    Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:17

    Diverse oud-PVV’ers hebben weinig fiducie in de nieuwe coalitie. Voormalig Kamerlid Harm Beertema noemde het kabinet spottend ‘Rutte V’.

    Hij geeft toe dat het na een paar maanden een snelle conclusie is. “Maar als nu al op de meest onderscheidende thema’s niet of nauwelijks wordt gereageerd of precies de verkeerde reacties worden gegeven, is het voor te stellen dat kiezers dit ook zo gaan zien,” zei hij tegen De Andere Krant.

    Oud-beleidsmedewerker Gimo Baram merkt op dat PVV-leider Wilders op de kieslijst alle pro-globalistische fractiegenoten bovenaan heeft gezet en de meer nationalistische leden laag op de lijst, ‘waardoor er een zeer pro-globalistische samenstelling van de Kamer is ontstaan na de verkiezingen’.

    Gecontroleerde oppositie

    Baram, die van 2016 tot 2020 beleidsmedewerker was voor de PVV-fractie in de provincie Utrecht, vindt dat zijn voormalige partij alle kenmerken van gecontroleerde oppositie in zich heeft.

    “Het beleid van voor en na de verkiezingen wijst daarop. Kijk naar zijn acties: hij heeft precies gedaan wat nodig was voor een uitkomst die gunstig is voor de globalisten,” vertelde hij aan de krant.

    Volgens Baram is er nog maar één punt waarop de PVV haar kiezers tevreden kan stellen: immigratie. “Maar daarvan kan ik je nu al met zekerheid zeggen dat het niet gaat lukken. Maar stel, dat lukt wonderlijk, dan komt het voor de Europese rechter en dan komt er alsnog niets van terecht.”

    Volledig voor de gek gehouden

    Als dit punt niet verwezenlijkt wordt, betekent dit het einde van de partij, voorziet Baram. “Dan is de kiezer volledig voor de gek gehouden.”

    Ze laten het straks gewoon klappen en dan is Wilders weg, voorspelt hij. “Dan heeft hij zijn rol voor het establishment briljant uitgevoerd en zal hij van het toneel verdwijnen. Hij heeft dan de schijn gewekt tegen het globalisme te zijn, maar het tegelijkertijd mogelijk gemaakt. Briljant gespeeld, dat wel.”

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

     

    0 reacties :

    Een reactie posten