Frankrijks energiecrisis: Negatieve stroomprijzen onthullen de chaos van de groene agenda

Datum:
  • vrijdag 20 september 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Het is de hoogste tijd om vraagtekens te plaatsen bij de desastreuze “groene agenda”........




    Frankrijks energiecrisis: Negatieve stroomprijzen onthullen de chaos van de groene agenda


    (Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

    De toenemende inzet van zone-energie om stroom op te wekken en de kwakkelende economische vraag zorgen ook in Frankrijk voor marktstoringen. In plaats van stabiele stroomprijzen is er een prijs chaos. Het resultaat van een mislukte “groene” energiepolitiek.

    In een actuele ontwikkeling, die de ingrijpende tekortkomingen van de zogenaamde “groene energietransitie” openbaart, beleeft Frankrijk op dit moment een unieke crisis op zijn stroommarkt. De ooit trotse natie, bekend om haar betrouwbare kernenergie, vindt zichzelf nu terug in een draaikolk van negatieve stroomprijzen en economische neergang – een somber voorteken voor de toekomst van Europa onder het dictaat van de globalistische klimaatagenda.

    Op 17 september 2024 stortten de Franse stroomprijzen in het negatieve gebied, een fenomeen dat de fundamentele fouten in de energiepolitiek van de EU meedogenloos blootlegt. Volgens berichten van “Bloomberg” (betaalmuur) bereikten de prijzen voor de komende dagen minus € 20,- per megawattuur, dat qua absurditeit zijn gelijke zoekt. Deze ontwikkeling is geen toeval, maar het directe resultaat van een mislukte energiepolitiek, die door de elites in Brussel en hun marionetten in de nationale regeringen wordt bespoedigd.

    De oorzaken voor deze catastrofe zijn complex, maar zijn allemaal terug te voeren op het krankzinnige idee om fossiele brandstoffen en kernenergie door zogenaamde “hernieuwbare” energieën te vervangen. Aan de top van deze foute ontwikkeling staat de enorme uitbreiding van de zonne-energie, een technologie die net zo onbetrouwbaar als destabiliserend voor het stroomnet is gebleken.

    Reuters” berichtte al in juni over de verwoestende effecten van de zonne-energie boom op de Europese stroommarkten. De oncontroleerbare aard van de zonne-energie leidt tot extreme prijsschommelingen, die het totale energiesysteem aan de rand van de instorting brengen. In Frankrijk, waar de zonne-energie capaciteit in de afgelopen jaren agressief werd uitgebreid, zin de gevolgen van deze politiek nu in hun volledige draagwijdte te zien.

    Maar de instabiliteit van de zonne-energie is maar een kant van de medaille. De andere, net zo verontrustende ontwikkeling, is de dramatische daling van de vraag naar stroom, een onmiskenbaar teken voor de economische neergang, die Frankrijk en heel Europa nu in zijn greep heeft. De ooit bloeiende industrie, de ruggengraat van de Europese economie, zit aan de grond – verstikt door ontaardende energiekosten en een zwaar reguleringswoede in naam van de klimaatbescherming.

    De ironie van deze situatie zou nauwelijks groter kunnen zijn: terwijl de politieke elites met een “groene toekomst” dwepen, stort hun politiek hele naties in de energetische en economische chaos. De negatieve stroomprijzen in Frankrijk zijn geen reden tot jubelen, maar een alarmsignaal van de hoogste orde. Ze laten zien dat het Europese energiesysteem op de rand van instorten staat, niet in staat de meest fundamentele principes van vraag en aanbod te overmeesteren.

    De oplossing voor dit zelf veroorzaakte dilemma ligt voor de hand, wordt echter door de architecten van deze crisis heftig geïgnoreerd: een terugkeer naar betrouwbare, controleerbare energiebronnen zoals kernenergie en moderne kolencentrales. Alleen zo kan de stabiliteit van het stroomnet weer hersteld en de basis voor een economische opleving gecreëerd worden.

    De actuele gebeurtenissen in Frankrijk zouden als wekroep moeten dienen – niet alleen voor de Fransen, maar voor alle Europeanen. Het is de hoogste tijd om vraagtekens te plaatsen bij de desastreuze “groene agenda” en terug te keren naar een rationele, wetenschappelijk gefundeerde energiepolitiek. Anders dreigt Europa af te glijden in een tijdperk van energetische instabiliteit en economische stagnatie, waaruit het niet gemakkelijk is om te ontsnappen.

    De negatieve stroomprijzen in Frankrijk zin meer dan alleen maar een statistieke anomalie – ze zijn het teken aan de wand, dat de komende collaps van het Europese energiesysteem aankondigt. Het is nu aan de burgers van Europa om wakker te worden en een radicale ommekeer in de energiepolitiek te eisen, voordat het te laat is.

    Bron:
    report24.news
    Door: Heinz Steiner

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten