Fiat 500 e.









Van een onzer correspondenten.

Fiat legt de productie van de Fiat 500e voor vier weken stil, zo bericht Reuters op basis van een verklaring van Fiat-moederbedrijf Stellantis. De reden die Stellantis opgeeft:

“…een gebrek aan orders in verband met de grote moeilijkheden die alle producenten, met name de Europese, ondervinden op de Europese markt voor elektrische auto’s.”

De productie ligt vanaf gisteren (vrijdag) stil in de Mirafiori-fabriek.

Het is niet voor het eerst dat Fiat zich genoodzaakt ziet om de 500e even niet te bouwen. Begin dit jaar was het ook al lange tijd stil op de productielijn van de 500e en ook vorig jaar werd de productie tijdelijk gestaakt. Men kijkt in die fabriek waarschijnlijk reikhalzend uit naar de komst van de mild-hybride broer van de 500e, de Fiat 500 Ibrida, die er waarschijnlijk eind volgend jaar in productie gaat.

Dat de productie van de Fiat 500e stil komt te liggen, betekent niet dat het in de hele – al 85 jaar oude – fabriek een doodse stilte is. Maserati bouwt er bijvoorbeeld ook de GranTurismo (en GranCabrio) nog. Eerder ook de Quattroporte en Levante nog, maar die zijn inmiddels afgezwaaid.

***

Bron hier.

***