Dit zei oud-defensietopman Dick Berlijn eerder over Rusland en Oekraïne: waarom had hij opeens een andere mening?

Datum:
  • donderdag 5 september 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  'Oekraïne moet geen lid worden van EU/NAVO'...


    Robin de Boer 5-9-2024


    Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:44

    Ik denk dat het […] niet heel verstandig is om tegen Oekraïne te zeggen: jullie gaan op de korte termijn lid worden van de NAVO of lid van de EU zelfs. Dat zei voormalig Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn begin 2017 in EenVandaag.

    Berlijn wilde meer begrip voor de Russische zorg over de NAVO. “Ik denk dat er andere wegen gezocht moeten worden waarbij je toch heel goed kunt samenwerken, waarbij je handel kunt drijven. Maar net niet die stap zet die waarschijnlijk zo verkeerd wordt uitgelegd in Rusland,” voegde hij toe.

    Dat is een hele grote stap voor Europa en het Westen, merkte de interviewer op. Berlijn: “Dat is zo. Maar als dat de prijs is, zou je die misschien moeten betalen.”

    (Video verwijderd? Klik hier...)

    Heel ander geluid

    Tegenwoordig laat hij een heel ander geluid horen. Zo schreef Berlijn op 30 april 2022: “Hoe kun je ook onderhandelen met een agressor die je land kapot heeft gemaakt, jouw burgers deporteert of vermoordt, jouw bestaan ontkent en over een paar jaar weer hetzelfde zou kunnen doen?”

    Diezelfde maand schreef hij: “Oekraïne moet deze oorlog winnen. Het Westen moet alles doen om Oekraïne daarin te steunen.”

    Andere mening

    “Das war einmal,” merkt financieel journalist Arno Wellens op.

    Vastgoedondernemer Erik de Vlieger heeft Berlijn eens op X gevraagd waarom hij opeens een andere mening had. Vervolgens werd De Vlieger geblokkeerd.

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

    NineForNews.nl

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Berlijn is net een paling in een emmer snot, waait met alle winden mee zolang het maar de verkeerde wind is. Geef Dick Berlijn een geweer en een tas munitie en stuur hem naar het front in Oekraïne, dan kijken we nog eens hoeveel praatjes die minkukel heeft. Kunnen we meteen Brekelmans mee sturen en Rutte uiteraard.

    Een reactie posten