De jonge Duitsers komen in opstand…

Als reactie op de draconische COVID-lockdowns, censuur, vooringenomenheid in de media, economische ineenstorting en verval van de infrastructuur, draait de Duitse jeugd naar rechts.

Het Duitse politieke establishment zal binnenkort duur moeten boeten voor zijn fouten, arrogantie en onbeschaamdheid.

Door Pierre Gosselin

Er is in heel Duitsland een diepgaande en steeds snellere stemmingswisseling gaande, en niets kan deze tegenhouden. En hoe meer het establishment hem probeert aan de kaak te stellen, hoe meer de elites zich afwenden.

De Duitsers, die ooit vast leken te zitten in een dromenland en niet bereid waren eruit te ontwaken, lijken eindelijk te beseffen dat het land in diepe, DIEPE problemen verkeert. Dit effect is vooral wijdverspreid in de leeftijdsgroep onder de 25 jaar.

Stille maar krachtige rebellie

Jongeren in Duitsland zijn wakker geworden en hebben een diepgaande verandering van hart ondergaan. De dagen van ‘Fridays for Future’ onder leiding van Greta Thunberg zijn sneller verdwenen dan een sneeuwbal op een hete zomerdag. De jongeren hebben zich aan hun belofte ‘We houden je in de gaten’ gehouden en haten ironisch genoeg wat ze nu zien: het uiteenvallen van hun land en hun toekomst.

Nu leiden ze een stille maar krachtige opstand.

COVID- leugens

Het begon in 2020. Weet u nog hoe nog maar een paar jaar geleden de jonge bevolking van Duitsland verstrikt raakte in de Fridays for Future-hype en klimaathysterie? Toen werd het plotseling onderbroken door de COVID-pandemie. De jongeren werden, net als iedereen, gevangengezet en gedwongen zich te houden aan belachelijke regels en experimentele medische behandelingen. Geen enkele leeftijdsgroep heeft meer last gehad dan degenen onder de 20 jaar. Tegenwoordig beseffen deze jongeren dat de media en het politieke establishment tegen hen hebben gelogen.

Oorlogsleugens en energieproblemen

Toen kwam de volgende fundamentele leugen aan het licht: de bevriende Groenen en Sociaal-democraten waren helemaal geen pacifisten, maar meedogenloze oorlogshitsers die de oorlog in Oekraïne toejuichten.

Vervolgens werd een belangrijke aardgaspijpleiding in het geheim door het Westen gesaboteerd, waardoor de energieprijzen en de inflatie omhoog schoten. Plotseling verdwenen de dromen van de jeugd over een toekomst van welvaart in het niets. Vervolgens begonnen de Duitse Groenen op te roepen tot een streng, voor iedereen beleid dat het leven voor de armen nog ondraaglijker dreigde te maken.

Censuur

Tot overmaat van ramp werden jongeren zich tijdens de COVID-19-oorlog en de oorlog in Oekraïne bewust van hoe ‘democratisch’ het Westen werkelijk is. Andersdenkenden werden het zwijgen opgelegd toen de censuur zich verspreidde over de grote sociale mediaplatforms. In Duitsland en elders in Europa werden mensen die een andere mening uitten, belasterd en gecriminaliseerd. Dissidente leiders zijn zelfs gearresteerd en gevangen gezet. Duizenden sociale media-accounts werden opgeschort.

In juli 2024 zagen we dat het ‘rechts-extremistische’ tijdschrift Compact werd overvallen door Duitse speciale eenheden en werd gesloten door de overijverige socialistische minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser.

Vorige maand werd de oprichter van de instant messaging-dienst Telegram, Pavel Durov, gearresteerd door de Franse autoriteiten. Zijn misdaad: hij bood vrijheid van meningsuiting. Jongeren beseffen nu dat ‘vrije meningsuiting’ in het Westen slechts schijn is.

Open grenzen en geweld door immigranten

De moord op drie mensen (en nog veel meer gewonden) door een Syrische vluchteling op een festival vorige maand was het hoogtepunt van een lange reeks van toenemend geweld door migranten. Het publiek reageerde door het Europese grensbeleid luid in twijfel te trekken. Ondanks een reeks verheven beloften hebben politici geen echte actie ondernomen om de stroom migranten uit het Midden-Oosten en Afrika te keren.

Misdaad en geweld hebben veel delen van Duitsland onveilig gemaakt, en jonge mensen realiseren zich dat hun land mogelijk in verval is. Op 1 september gingen kiezers in Saksen en Thüringen in groten getale naar de stembus, wat de rechtse AfD-partij enorme resultaten opleverde.

De jongeren onder de 18 jaar die ooit op de Groenen stemden, zijn massaal naar rechts opgeschoven. Afgelopen augustus werd in een enquête aan 9.000 jongeren onder de 18 jaar in Thüringen gevraagd op wie zij zouden stemmen. De rechtse AfD-partij won met ruime marge en kreeg 37,4% van de stemmen – meer dan het dubbele van de 16,5% in 2019. De Groenen daarentegen verloren maar liefst 83% van hun aanhangers, zie hier .

Brug stort in Duitsland in

De populariteit van de Duitse Groenen en Sociaaldemocraten is aan het instorten, evenals de infrastructuur in Duitsland.

Vorige week stortte op mysterieuze wijze een deel van een grote brug in Dresden in. Het incident benadrukt de verwaarlozing van de Duitse infrastructuur, terwijl Duitsland tientallen miljarden euro’s in twijfelachtige groene projecten in binnen- en buitenland steekt. De ineenstorting van de Dresdenbrug is een treffende metafoor voor Duitsland.

“Een deel van het succes van de AfD kan worden toegeschreven aan haar economisch beleid”, meldt Unherd hier. “Het roept op tot een einde aan de staatssubsidies die de markt verstoren, een einde aan de dure groene energietransitie en – heel belangrijk – een omkering van de huidige de-industrialisatie. Als dergelijk verstandig economisch beleid door de centristen aan de macht wordt opgegeven, zullen de kiezers hun heil elders zoeken.”

***

Bron hier.

***