De ‘Green New Deal’ kan elektriciteit 28 keer duurder maken

Datum:
  • zondag 15 september 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  ieders elektriciteitsrekening zal 14 keer hoger zijn dan nu



    De ‘Green New Deal’ kan elektriciteit 28 keer duurder maken











    Door 

    Hieronder laat ik zien hoe de Green New Deal ervoor kan zorgen dat de gemiddelde elektriciteitsrekening van een huishouden met maar liefst $ 52.500 omhooggaat. De reden is simpel. Wind- en zonne-energie vereisen veel batterijback-up en we gebruiken enorm veel elektriciteit, dus de kosten van al deze batterijen bedragen vele biljoenen dollars.

    Hier is de basisafleiding. Het is simpel gehouden en de getallen zijn allemaal afgerond zodat ze onthouden kunnen worden. (Het Amerikaanse ministerie van Energie had allang een gedetailleerde analyse moeten maken.)

    — De opslagcapaciteit voor elektriciteit die nodig is om de huidige elektriciteitsopwekking op basis van fossiele brandstoffen landelijk te vervangen door intermitterende wind- en zonne-energie bedraagt ​​250.000.000 MWh.

    — Ga ervan uit dat batterijfaciliteiten op netniveau $ 300.000 per MWh aan opslagcapaciteit kosten. (De kosten van vandaag zijn hoger.)

    — De kapitaalkosten van deze opslag bedragen dus 75 biljoen dollar.

    — Als we deze kosten over 20 jaar spreiden, komen we op jaarlijkse kosten van 3,75 biljoen dollar.

    — Het elektriciteitsverbruik van Amerikaanse huishoudens bedraagt ​​1,5 biljoen kWh per jaar.

    — De kosten voor een huishouden bedragen dus $ 2,50 per kWh.

    — Het gemiddelde huishoudelijk verbruik bedraagt ​​10.500 kWh/jaar.

    — De jaarlijkse huishoudelijke kosten voor deze opslagcapaciteit bedragen dus $ 26.250.

    — De gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsrekening bedraagt ​​tegenwoordig $ 1.800.

    — De stijging van de elektriciteitskosten is dus ruim 14 keer zo groot.

    Kortom, ieders elektriciteitsrekening zal 14 keer hoger zijn dan nu als wind- en zonne-energie de huidige op fossiele brandstoffen gebaseerde energieopwekking vervangen onder de Green New Deal.

    Dit zal ook gelden voor industriële en commerciële consumenten, wat de kosten van vrijwel alle goederen en diensten zal opdrijven. Deze impact is werkelijk inflatoir.

    Maar dit omvat niet de elektrificatie van transport en gasverwarming, die ook deel uitmaken van de Green New Deal. Elektrificatie wordt vaak geschat op ongeveer het dubbele van de hoeveelheid opgewekte elektriciteit.

    — Gegeven de elektrificatie, zouden de kosten van elektriciteit wel eens 28 keer zo hoog kunnen zijn als de huidige kosten. De Green New Deal zorgt ervoor dat de gemiddelde elektriciteitsrekening van een huishouden met maar liefst $ 52.500 omhoog gaat.

    Natuurlijk zou de economie waarschijnlijk al instorten voordat dit gebeurt, maar deze eenvoudige analyse is het noodzakelijke startpunt om na te denken over de enorme kostenimpact van de Green New Deal.

    Er zijn veel technische verfijningen die aan deze analyse moeten worden toegevoegd om er een goede technische kostenraming van te maken. Sommige zorgen ervoor dat de getallen omlaag gaan, andere zorgen ervoor dat ze omhoog gaan. Ik zou dit graag gedaan zien en zou graag helpen.

    Bijvoorbeeld, de kosten van batterijen zouden flink kunnen dalen, en er zijn studies die dit voorspellen. Aangezien de materiaalvereisten voor dit enorme aantal batterijen onze huidige mijnbouw- en productiecapaciteit ver overstijgen, is dit misschien onwaarschijnlijk, maar het is niet onmogelijk.

    Aan de andere kant, deze simpele analyse gaat ervan uit dat batterijen laden en ontladen van nul tot 100% van de capaciteit. Als het daadwerkelijk 10-90 of 20-80 is, dan is er veel meer opslagcapaciteit nodig.

    Ook de opslagbehoefte kan worden verminderd door meer wind- en zonne-energieopwekkingscapaciteit te bouwen. Deze vermindering is echter beperkt; mij is verteld tot 180 miljoen MWh omdat er ’s nachts nog steeds geen zon is en geen wind als het niet hard genoeg waait.


    Maar het is onwaarschijnlijk dat deze gigantische batterijen een gemiddelde volledige levensduur van 20 jaar hebben.

    Merk ook op dat deze analyse niet de kosten van de enorme hoeveelheid wind- en zonne-energiecentrales omvat. Ook niet de kosten van het lenen van biljoenen dollars.

    Het basispunt is dat de Green New Deal onmogelijk duur is. Er is geen remedie voor intermitterende productie.

    ***

    Bron hier.

    ***

    0 reacties :

    Een reactie posten