Bewoners in Breezand vangen bot met klachten over geluidsoverlast door arbeidsmigranten. Maar tussen partijen wordt wel gepraat over een oplossing

Datum:
  • donderdag 19 september 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  Breezand - Bewoners van de Middenweg in Breezand die zich beklagen over geluidsoverlast door arbeidsmigranten bijten in het stof.


    Winnie van Galen 18-9-2024


    Op basis van controles ziet het college van B en W in Hollands Kroon geen reden om handhavend op te treden.

    De kwestie belandde op het bordje van de commissie bezwaarschriften nadat het college de omwonenden van Middenweg 61 liet weten geen grond te zien om op te treden. Dat standpunt wordt gevolgd door de commissie. Als maatstaf dienen 26 controles uitgevoerd door boa’s op verschillende dagen en tijdstippen.

    Geen van die keren is geluidsoverlast vastgesteld. Daar voegt het college aan toe dat op Middenweg 61a plek is voor 29 arbeidsmigranten. Die hoeveelheid ‘brengt een zekere vorm van geluid met zich mee’. De arbeidsmigranten zijn werkzaam voor bollenbedrijf Kapiteyn.


    Over de aanwezigheid van arbeidsmigranten op genoemd adres trekken de bewoners van Middenweg 61 al jaren bij de gemeente aan de bel. Ze ervaren deze huisvesting als een verstoring van hun woongenot. De bezwaarmakers kunnen bij de rechter beroep aantekenen. Die moet dan beoordelen of de gemeente het verzoek om handhaving terecht heeft afgewezen.


    Of het zover komt, is de vraag. Vanwege de bezwaarschriften is afgesproken dat er in augustus en september extra controles worden uitgevoerd. Daarnaast hebben partijen aangegeven dat ze bereid zijn alsnog mediation te proberen. Dit traject is in gang gezet, aldus het college. De bezwaarschriften zijn afkomstig van bewoners van drie huizen nabij Middenweg 61.


    1 reacties :

    Anoniem zei

    Als in heel Nederland migranten kunnen roven, stelen, verkrachten en erger dan denken de bewoners van Breezand toch niet dat ernstige misdrijven onbestraft kunnen blijven en dat er ook maar 1 rechter te vinden is die paal en perk stelt aan geluidsoverlast?

    Een reactie posten