Waarom je GEEN elektrische auto moet kopen: ‘Dit hadden ze van tevoren niet verteld’

Datum:
  • donderdag 1 augustus 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Het grootste bedrog van de afgelopen jaren is de elektrische auto, zegt ex-accountant Remco Coerman in een video.


    Ronald de Boer 1-8-2024


    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:13


    Het grootste bedrog van de afgelopen jaren is de elektrische auto, zegt ex-accountant Remco Coerman in een video. “Ik noem dat een auto op batterijen.”

    Het is een farce geweest. Er is al die jaren gezegd: het is de toekomst. Onder het mom van het klimaat en milieu. Het gevolg was dat iedereen besloot een elektrische auto aan te schaffen of te leasen.

    Vanaf 2026 wordt de verlaagde bijtelling van volledig elektrische auto’s afgeschaft en betaal je het volledige bijtellingspercentage van 22 procent, hetzelfde als dat van brandstofauto’s.



    Heel veel belasting

    Daarnaast ga je als eigenaar van een elektrische auto vanaf 2026 motorrijtuigenbelasting betalen. “Dat hadden ze van tevoren niet verteld,” merkt Coerman op. En je gaat heel veel belasting betalen, want zo’n accupakket in een elektrische auto is heel zwaar.

    “Op het moment dat iets een succes wordt, dan gaan ze het keihard belasten.”

    Per saldo is een elektrische auto straks duurder dan een benzineauto. Bovendien worden de subsidies afgeschaft.

    Absoluut niet

    In Duitsland willen veel mensen van hun stekkerauto af, maar de meeste dealers ruilen geen elektrische auto meer in.

    “Er is verteld dat het voor het klimaat is, maar dat is het dus absoluut niet,” benadrukt Coerman. “Het helpt ook helemaal niet voor het klimaat, want de uitstoot van auto’s is minimaal.”

    Eén grote farce

    Hij verwacht dat het aangekondigde verbod op brandstofauto’s per 2035 in de EU teruggedraaid wordt. “Die energietransitie is één grote farce en is eigenlijk al volledig mislukt.”

    “Over een paar jaar kun je je auto op batterijen aan de straatstenen niet meer kwijt. Boodschap van het verhaal: koop geen elektrische auto. Ga lekker benzine of diesel rijden.”

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

    4 reacties :

    Anoniem zei

    Zo langzamerhand begint het er op te lijken dat dealers, aangesloten bij de Bovag, net zo onbetrouwbaar zijn als iedere andere louche autohandelaar, de goede uiteraard uitgezonderd. Bovag garanties zijn opgesteld in het voordeel van de dealers en zeker niet voor de consument, kortom, het is een onbetrouwbare organisatie. De vraag is of BOVAG garanties boven die van de Nederlandse wet staan.

    Anoniem zei

    Koop geen elektrische auto bij Dealers, je wordt genaaid waar je bij staat.

    Dekker zei

    Het is onbegrijpelijk dat zoveel mensen in de autobranche zo en in slecht zijn als ze over de rug van een ander een waardeloze auto kunnen verkopen. Helaas is de beschaving bij dat soort lieden ver te zoeken, schaamte kennen ze ook niet. Trap nooit in Bovag Garantie, want die is alleen toegespitst op de belangen van de dealers, zeker niet op de belangen van de consument. Lees altijd de bepalingen door en u zult versteld staan over zoveel bescherming naar de garagebedrijven toe, niet naar de consument. Nog niet zo lang geleden hadden mensen uit de autobranche die hun (particuliere)opleiding bij het IVA te Driebergen genoten hadden de voorkeur bij garage bedrijven, tegenwoordig krijgt het grootste tuig de voorkeur, als ze maar verkopen, hoe maakt niet uit.

    Dekker zei

    Toelichting op mijn vorige commentaar: Als de aanbieder van een nieuwe auto als extra BOVAG Garantie geeft koop er beslist geen auto. De voorwaardes zoals in BOVAG Garantie zijn niet in het voordeel van de consument, wel in het voordeel van de koper. Waarom zou een dealer 1 jaar extra BOVAG Garantie geven als er 3,5, of zelfs 8 jaar volledige fabrieksgarantie op de nieuwe auto zit? Bovag garantie is hoofdzakelijk van toepassing op tweede hands auto's niet van nieuwe, want daar zit volledige fabrieksgarantie op. Een dealer met BOVAG garantie op een nieuwe auto heeft kwade bedoelingen want mochten zich problemen voordoen dan geldt de BOVAG garantie en niet de Consumenten Wet en dat is belachelijk op een nieuwe auto..

    Een reactie posten