Vogelgriep als uitgekozen excuus voor de volgende pandemie

Datum:
  • vrijdag 2 augustus 2024
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Paniek met betrekking tot vogelgriep bij pluimvee of wilde vogels is ongegrond.


    Diana Saaman 2-8-2024


     Vogelgriep als uitgekozen excuus voor de volgende pandemie


    De vogelgriep, type H5N1, zoals die rondwaart over de wereld is ongevaarlijk voor mensen. Alarmerend is echter dat onderzoekers in verschillende laboratoria gain-of-function toepassen op het vogelgriepvirus. Hun inzet is letterlijk het pathogeen zo te modificeren dat een nieuwe, onnatuurlijke variant kan gedijen in mensen en zoogdieren en dat transmissie kan plaatsvinden. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft miljoenen bijgedragen om zulke modificatie mogelijk te maken, en komt daar openlijk, in iets andere bewoordingen, voor uit. De Nederlandse hoogleraar virologie Ron Fouchier van Erasmus MC in Rotterdam is bij de gain-of-function betrokken. Hij kreeg vorig jaar een onderscheiding voor zijn inzet om het vogelgriepvirus ‘aan te passen’ zodat ‘het van gastheer kan veranderen’. Deze zin staat letterlijk in de motivatie om Fouchier de onderscheiding uit te reiken.

    Ondertussen is de paniekmachine rond de vogelgriep aan het warmdraaien, met een hoog gehalte aan bangmakerij in wereldwijde berichtgeving. Volgens overheden en media springt vogelgriep over op mensen, koeien en huisdieren. Dit is gebaseerd op veronderstelde infecties die met de onbetrouwbare PCR-test worden geconstateerd, een weerspiegeling van het scenario waarbij de Covid-19-schijnpandemie tot stand kwam. Wereldwijd worden miljoenen kippen gedood en geruimd ook al zijn er maar enkele dieren ziek in de stal. Opbouw van groepsimmuniteit onder pluimvee wordt daardoor verhinderd.

    Er wordt gepleit voor het vaccineren van mensen, koeien en pluimvee tegen het virus en er wordt schaarste van eieren, kippenvlees en inmiddels ook rundvlees voorspeld. Geen woord over de laboratoria en hun manipulatie. Zowel in Amerika (Athens in Georgia) als in China sleutelt men aan het vogelgriepvirus type H5N1. De afgelopen twee maanden zijn in een straal rond het laboratorium in Athens onder pluimvee, koeien en mensen ziekteverschijnselen en een vogelgriepvirus aangetroffen. Critici wijten dit aan een ‘lab leak’ of zelfs het bewust uitzetten van de ontworpen variant. De media spreken daar niet over, maar helpen met het opstoken van het angstvuurtje en voorspellen een rampscenario voor mens en dier. Momenteel lopen verschillende farmaceutische bedrijven, dierenartsen en gezondheidsorganisaties ook warm. Zij bereiden zich voor op een nieuwe pandemie en zijn als de wiedeweerga vaccins voor mensen tegen de kippengriep aan het ontwikkelen. Het bedrijf Moderna ontving $ 176 miljoen van de Amerikaanse regering om vaccins te ontwikkelen. Deze zijn gebaseerd op de mRNA-techniek, en dus niet wat traditioneel als ‘vaccins’ wordt beschouwd. Ook kan geen klinische testfase worden uitgevoerd want er heerst onder mensen geen vogelgriep. Niettemin heeft de EU 40 miljoen doses besteld. Finland is het eerste land dat de prikjes bij boeren, dierenartsen en medewerkers op pluimveebedrijven gaat inzetten.

    Meldingsplichtige dierziekte
    Vogelgriep is van alle tijden net als de griep ofwel influenza bij mensen. In 2003 zijn er in Nederland miljoenen kippen vanwege vogelgriep ‘geruimd’. Van overdracht naar mensen werd toen geen melding gemaakt.

    94 Vogelgriep als uitgekozen excuus voor de volgende pandemie

    In de Europese Unie valt vogelgriep onder de dierziekten met een meldingsplicht vanwege een hoog besmettingsgevaar, zoals varkenspest en mond en klauwzeer dat ook zijn. Een pluimveehouder is verplicht een vermoeden van influenza in zijn kippenstal te melden. Zieke of dode dieren worden onderzocht en wanneer er sprake is van vogelgriep, worden alle kippen, eenden of kalkoenen gedood en geruimd. Dus ook de gezonde dieren. In vrijwel alle gevallen gaat het om een te verwaarlozen percentage kippen dat griep heeft. Toch wordt de hele stal leeggemaakt; er komt een ophokplicht voor buitenkippen in de wijde omgeving en een verbod om pluimvee te vervoeren in de regio waar een besmetting is aangetroffen.

    Jaarlijks leggen de Nederlandse pluimveehouders elk ongeveer € 25.000 euro in een fonds om bedrijfsschade op een door vogelgriep aangetast pluimveebedrijf te kunnen compenseren. Het ministerie van LNV en de EU leggen ook jaarlijks geld in dit fonds. In 2022 dook in Nederland na twintig jaar de vogelgriep weer op. Sindsdien zijn er hier alleen al zeker zes miljoen kippen geruimd. Dit gebeurt door CO2 in de stallen te vernevelen, waardoor de dieren bedwelmen en sterven. Zo’n verstikkingsdood bij het ruimen van kippen is vanuit ethische principes absoluut niet te rechtvaardigen. Eenmaal dood, worden de kadavers verzameld en bij destructiebedrijven vernietigd. En dat vanwege een kippenverkoudheid. Paniek met betrekking tot vogelgriep bij pluimvee of wilde vogels is ongegrond. In de VS is op kleine schaal praktijkonderzoek gedaan naar het laten uitzieken van vogelgriep op een bedrijf. De bemoedigende uitkomsten toonden dat een klein percentage kippen ziek was, waarvan een nog kleiner deel stierf. De grote meerderheid van de dieren werd niet ziek of herstelde.

    De vogelgrieppaniek is, net als de Covid-19-hysterie, te danken aan dierenartsen en de grote farmaceuten die sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw steeds meer macht naar zich hebben toegetrokken. Zij zijn gaan bepalen wat ziek en gezond is, en wat gevaarlijk is. Dit komt neer op een verdienmodel voor beide beroepen met de verkoop en toediening van vaccins. Immuniteit opbouwen door de dieren uit te laten zieken, wat eens bij verantwoordelijke veeteelt hoorde, past niet bij dat verdienmodel. Vee- en pluimveehouders in Nederland en wereldwijd zijn in een fuik van de diergezondheidsinstituten terechtgekomen. De tentakels van deze organisaties strekken zich uit tot in de vezels van de Europese en nationale beleidsmakers en wetgevers. In het licht van Agenda 2030 is daarbij nog een extra menu in beeld gekomen: de vervanging van dierlijke eiwitten door plantaardige. Dit verklaart waarom de hetze tegen vogelgriep en het massaal afslachten van pluimvee momenteel zulke grote vormen aannemen in de VS, Australiƫ en de EU.

    Het is niet toevallig dat de vogelgriepbesmetting de afgelopen weken bij koeien in de VS en Duitsland is geconstateerd. De besmetting zou zelfs in vlees en melk zijn aangetroffen, allemaal dankzij de (nogmaals: volledig onbetrouwbare) PCR-test. Dit moet dan om de gemodificeerde variant gaan, want de natuurlijke variant is als gemeld niet besmettelijk voor mens en zoogdier. Mediaberichten over ‘zieke koeien door vogelgriep’ doen veel consumenten uit angst afzien van dierlijke producten. Tegelijkertijd wordt de deur wijd opengezet voor het idee om de verkoop van kunstvlees te bevorderen. Voor elk gefabriceerd probleem is een oplossing voorhanden.

    Begin oktober 2024 wordt in Washington voor het eerst een Bird Flu Summit gehouden waar wetenschap, farmacie en overheden uit heel de wereld zich gaan buigen over de vogelgriep, en wat men te doen staat bij het uitbreken van een pandemie. Dit congres doet denken aan Event 201 van oktober 2019 – met Bill Gates als belangrijkste initiatiefnemer – waarop een scenario werd besproken, en een strategie werd afgestemd, voor een wereld die onvoldoende was voorbereid op een pandemie, die zich in januari daarna ontpopte als de coronacrisis van Covid-19.

    Nederlandse Vakbond Pluimveehouders
    In Nederland zijn er 1.700 pluimveebedrijven met legkippen en vleeskuikens, het gaat totaal om 100 miljoen dieren. Bart-Jan Oplaat is voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en deelt bezorgdheid over gain-of-function. Hij weet dat het natuurlijke vogelgrieptype geen mens of zoogdier ziek maakt, laat staan een pandemie kan veroorzaken. De vakbond staat machteloos ten opzichte van laboratoriummodificatie, want in Nederland is dat verboden. De voorman zegt geen invloed te hebben op wat er elders in buitenlandse labs gebeurt. Oplaat is geen voorstander van het laten uitzieken van griep onder de kippen om immuniteit op te bouwen. Zijn inschatting is dat meer dan de helft van de dieren sterft en de pluimveehouder met een bijna lege stal zit. Wanneer men daar nieuwe kippen bij zou zetten, raken ook die weer besmet. Een vicieuze cirkel. De vakbond meent dat het ruimen van pluimvee de enige weg is. Het wachten is op een vaccin. De eerste veldproeven lijken goed. Wel vindt Oplaat dat de hele EU achter vaccineren van pluimvee moet staan. Oplaat: “Mocht er een vogelgrieppandemie uitbreken, dan komt dat niet door de Nederlandse kippenbedrijven. Een pandemie zou het gevolg zijn van het veranderen van het virus in buitenlandse laboratoria.”

    De NVP als belangenbehartiger van de pluimveesector laat dus na om voor zijn leden op te komen door de gain-of-function hoe dan ook aanhangig te maken, en de PCR-test als aanduiding van besmetting serieus te nemen. Dit kan worden vergeleken met de nertsenhouderij tijdens de zogeheten Covid-crisis. Nertsen werden zonder enig bewijs geacht het coronavirus te verspreiden. De nertsenhouderij is in Nederland en Denemarken toen van de kaart geveegd met medewerking van de belangenorganisatie van nertsenhouders. Feit is dat belangenorganisaties het belang van hun leden niet meer dienen.

     

    Wat vertel ik mijn medemens?

    1. Het vogelgriepvirus wordt zo gemodificeerd dat een nieuwe, onnatuurlijke variant kan gedijen in mensen en zoogdieren en dat transmissie kan plaatsvinden.
    2. De onbetrouwbare PCR-test wordt weer ingezet om angst te zaaien over veronderstelde infecties.



    0 reacties :

    Een reactie posten