Problemen met elektrische bussen: Schooldistrict in Maryland stapt weer over op dieselbussen

Datum:
  • zondag 4 augustus 2024
  • in
  • Categorie: ,
  • ....de plannen van de klimaat-idioten zijn vaak gewoon niet met de realiteit in de reële wereld in overeenstemming zijn te brengen. 




    Problemen met elektrische bussen: Schooldistrict in Maryland stapt weer over op dieselbussen

    (Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

    Leverings- en onderhoudsproblemen, evenals een te kleine actieradius zijn er de reden voor waarom een links-groen geregeerd schooldistrict in de Amerikaanse staat Maryland weer overstapt op dieselbussen. Vorig jaar nog capituleerde de links-groene gemeenteraad van Boulder, Colorado, voor de realiteit – en moest de eigen elektrificatie plannen voor de schoolbussen weer verwerpen.

    Een schooldistrict in Maryland baart opzien door na kostbare problemen met elektrische bussen weer over te stappen op dieselbussen. De Montgomery County Public School District was in de afgelopen jaren ambitieuze plannen gevolgd om al zijn bussen te vervangen door bussen met elektrische aandrijving. Nu blijkt uit een rapport van de hoofdinspecteur dat dit voornemen tot de verspilling van miljoenen belastinggeld heeft geleid. Volgens een bericht waren er talrijke problemen met de elektrische bussen, waaronder technische problemen, hoge onderhoudskosten en een onvoldoende actieradius. Veel bussen vielen vaak uit en konden hun route niet zoals gepland afleggen. Dit leidde tot vertragingen en verstoringen op scholen.

    Het schooldistrict in de door links-groene Democraten geregeerde County (alle 11 zetels in de raad zijn in bezit van de Democratische Partij) was oorspronkelijk van plan om tot 2025 meer dan 300 dieselbussen door elektrische bussen te vervangen. Daarvoor werd een contract van 16 jaar voor $ 169 miljoen afgesloten. Nu ziet de schoolinstantie zich genoodzaakt een groot deel van de elektrische bussen weer buiten dienst te stellen en in plaats daarvan nieuwe dieselbussen aan te schaffen. Een uitermate dure “grap” voor de belastingbetalers. Onlangs nog had de regering-Biden een miljard subsidie voor elektrische en uitstoot arme schoolbussen in 37 staten aangekondigd. Ook Montgomery County moest daarvan profiteren en $ 4,7 miljoen krijgen voor 50 nieuwe bussen.

    De zaak in Maryland toont de uitdagingen bij de overstap op elektrische mobiliteit in het openbaar vervoer. Voor het schooldistrict Montgomery County betekent de terugkeer naar dieselbussen een tegenslag voor zijn utopische klimaatbeschermingsdoelen”. Tegelijkertijd beschouwt de instantie de stap als noodzakelijk om een betrouwbaar transport van leerlingen te garanderen. Afgewacht moet worden welk effect de ervaringen hier op gelijksoortige projecten in andere delen van het land zullen hebben.

    Vorig jaar nog berichtte “Report24” over de stad Boulder in de Amerikaanse staat Colorado, die door links-groene Democraten geregeerd wordt en eveneens de plannen voor de elektrificatie van de schoolbussen moest laten varen. Want voor de vaak lange, bergachtige routes zijn de elektrische bussen volledig ongeschikt. In het bijzonder in de winter. Daarmee wordt ook steeds weer duidelijk dat de plannen van de klimaat-idioten vaak gewoon niet met de realiteit in de reële wereld in overeenstemming zijn te brengen. Maar tot dan toe zullen er nog vele miljarden aan belastinggeld zinloos verspild worden.

    Bron:
    report24.news
    Door: Heinz Steiner

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron

    (www.ejbron.wordpress.com) 


    1 reacties :

    Anoniem zei

    Zo langzamerhand begint de Groene Terreur van de Linkse Communisten in elkaar te storten. Nu nog het besef bij de massa dat ze op grote schaal worden bedonderd met de zonnepanelen en de vervuilende, niet recyclebare en moordende windmolens en dan kunnen we beginnen aan een schone wereld met kernenergie. Voor de mensen die dat geen goed idee vinden: hoeveel mensen zijn er de laatste jaren omgekomen bij kernenergie? 0 mensen en dieren.

    Een reactie posten