Manipulatieve klimaatverslaggeving – kou is de grote moordenaar, niet hitte

Datum:
  • zondag 4 augustus 2024
  • in
  • Categorie: ,
  • In tropische landen vallen mensen niet als vliegen neer door de hitte. 


    4-8-2024


    Manipulatieve klimaatverslaggeving – kou is de grote moordenaar, niet hitte

    De mainstream media, gedomineerd door klimaatfanatici, zullen niet ophouden te waarschuwen voor meer doden als gevolg van de opwarming van de aarde. Maar het is een feit: kou doodt veel meer mensen dan hitte. In tropische landen vallen mensen niet als vliegen neer door de hitte. Daar houden mensen zich op warme dagen aan belangrijke basisregels.

    Nog in april waarschuwde het nieuwsprogramma Tagesschau dat “extreme hitte” sinds 1970 “de belangrijkste oorzaak is van weer- en klimaatgerelateerde sterfgevallen in Europa”. Dit zou eigenlijk een zaak zijn voor de zogenaamde “factcheckers”, maar zij richten zich liever op het verspreiden van hun eigen (linkse tot extreem-linkse) verhalen. Het is immers niet de hitte die de “grote moordenaar” is als het gaat om weergerelateerde sterfgevallen, maar de kou, schrijft Heinz Steiner.


    De bewering dat er in de toekomst steeds meer hittegerelateerde sterfgevallen zullen zijn, wordt weerlegd door de onlangs gepubliceerde studie “Global, regional, and national burden of heatwave-related mortality from 1990 to 2019: A three-stage modelling study“.

    In de jaren van 1990 tot 2019 waren er wereldwijd steeds minder sterfgevallen door hittegolven (gegevens van 750 locaties in 43 landen). Bovendien is ongeveer vier vijfde van de “temperatuurdoden” duidelijk toe te schrijven aan de kou en slechts iets meer dan een vijfde aan de hitte.

    Sterker nog, de griepdoden moeten eigenlijk bij de koude worden opgeteld. Wanneer doen griepepidemieën zich voor? In het koude seizoen. Wanneer gaan ze weg? Als het warm wordt. Hoe komt dat? Omdat de neusslijmvliezen geïrriteerd, droog en open zijn door de kou.

    Niet alleen de Tagesschau, maar ook de bedrijfsmedia doen mee aan de bangmakerij. Inclusief de Tagesspiegel en n-tv. En dit loopt dwars door de mainstream media heen. Overal worden de feiten genegeerd of verdraaid ten gunste van hun eigen klimaatverhaal. Zelfs als het de komende decennia wereldwijd iets warmer wordt, zou de daling van het aantal sterfgevallen door kou de stijging van het aantal sterfgevallen door hitte ruimschoots compenseren. Maar dit past niet in de algemene klimaatpropaganda van de globalisten.


    https://frontnieuws.backme.org/


    Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

    0 reacties :

    Een reactie posten