Italiaans constitutioneel hof oordeelt: Juridisch bestaat er geen “divers” geslacht

Datum:
  • zaterdag 3 augustus 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Een donderslag met gevolgen voor de hele Westerse wereld:...




    Italiaans constitutioneel hof oordeelt: Juridisch bestaat er geen “divers” geslacht


    De Italiaanse en de “non-binaire” vlag.

    (Vertaling: E.J. Bron)

    Een donderslag met gevolgen voor de hele Westerse wereld: het Italiaanse constitutioneel hof heeft nu in een richtinggevend vonnis beslist dat een beweerde “non-binaire” geslachtsidentiteit juridisch niet erkend dient te worden. Het gerechtshof maakte duidelijk dat het Italiaanse recht “het principe van de overeenstemming tussen naam en geslacht vastlegt”.

    Aan het vonnis was een rekwest van een transpersoon voor de arrondissementsrechtbank Bolzano voorafgegaan. De voormalige vrouw ziet zichzelf nu als man en wilde in haar geboorteakte haar geslacht van “mannelijk” in “divers” veranderen. Anders dan in bijvoorbeeld Duitsland, waar dit ondertussen legaal is, oordeelde het hoogste Italiaanse gerechtshof dat dit niet mogelijk zou zijn.

    De motivering is interessant en opent ook in andere landen nieuwe perspectieven: de rechters argumenteren dat de binaire aard van de menselijke seksualiteit van man en vrouw de meest uiteenlopende terreinen van het maatschappelijk leven bepaalt, bijvoorbeeld familierecht, arbeidsrecht, sport en burgerlijk leven. Dientengevolge zou de juridische erkenning van een vermeend derde, non-binair geslacht het hele Italiaanse rechts- en maatschappijsysteem op een wijze verstoren, die onverenigbaar is met de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het constitutioneel hof of elke rechter.

    Voor critici van de ontaardende gender-wetgeving is dit vonnis van onschatbare waarde. Bijvoorbeeld, omdat het de door autoriteiten van de staat bevorderde lust in geslachtsverandering bij opgroeiende personen afwijst. Zo ziet Antonio Brandi, president van de organisatie “Pro Vita e Famiglia” zich bevestigd – hij waarschuwt voor de uitbreiding van het “gevaarlijke fenomeen”, dat in duizenden minderjarigen het absurde geloof versterkt “in het verkeerde lichaam geboren” te zijn.

    Nu kan verwacht worden dat niet alleen in Italië, maar ook in andere landen gender-critici zich op het vonnis van het hoogste Italiaanse gerechtshof beroepen en de juridisch onaanvechtbare status van transpersonen in twijfel zullen trekken. De bomen van de gender-ideologen groeien niet tot in de hemel.

    Bron:
    zuerst.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten