Door Paul Homewood.

Jarenlang is hun behandeling eenzijdig geweest, vol met misinformatie en soms feitelijke fouten, samen met het weglaten van alternatieve standpunten en ongemakkelijke feiten. We hebben veel van dergelijke voorbeelden van de afgelopen jaren in twee eerdere artikelen beschreven. Deze laatste beoordeling beslaat het afgelopen jaar. Het bevat veel voorbeelden die laten zien hoe het publiek is misleid, maar dit is ongetwijfeld slechts het topje van de ijsberg.

Verre van afnemen, lijkt het probleem van misinformatie toe te nemen, met een bijna dagelijkse stroom van wat weinig meer is dan propaganda – onheilspellende verhalen over extreem weer veroorzaakt door klimaatverandering. Verhalen over hoe orkanen, tornado’s, overstromingen, droogtes, hittegolven en stormen allemaal erger worden, worden natuurlijk nooit ondersteund door feitelijke gegevens.

Een BBC-rapport begon met ‘Hitte. Bosbranden. Stortregens. Tyfoons en orkanen. Een groot deel van het noordelijk halfrond is deze zomer geteisterd door extreem weer’. Er werd geen bewijs geleverd dat dit iets anders was dan het soort normale weer dat we elk jaar krijgen.

Tyfoons en orkanen waren niet boven het normale voor het jaar, terwijl het mediterrane bosbrandseizoen, waar de BBC de hele zomer al alarm over sloeg, ook niet slechter bleek te zijn dan gemiddeld.

We werden gewaarschuwd voor een toekomst zonder bier en bananen, en zelfs een krokodil die een vrouw beet in Indonesië was, zo werd ons verteld, het resultaat van klimaatverandering!

Paul Homewood.

Het zijn niet alleen klimaatkwesties waar vooringenomenheid en minachting voor feiten duidelijk zijn. In de aanloop naar de algemene verkiezingen beweerde Justin Rowlatt, de klimaatredacteur van de BBC, die schreef over het energiebeleid van de Hervormingspartij, dat zonne- en windenergie goedkoper zijn dan gasopwekking. Officiële overheidsgegevens tonen aan dat ze in werkelijkheid aanzienlijk duurder zijn; maar die ongemakkelijke waarheid past niet bij de hernieuwbare agenda van de BBC.

Wat klimaatverandering betreft, is de BBC nu weinig meer dan een lobbygroep. Gezien de enorme kosten om Net Zero te bereiken, om nog maar te zwijgen van de algehele veranderingen die het zal betekenen voor de levensstijl van mensen, heeft het publiek recht op volledig onpartijdige verslaggeving van de BBC.

***

Bron hier.

***