Oorlogshitsers tegen Orbán: Vrede onder von der Leyen onmogelijk?

Datum:
  • maandag 22 juli 2024
  • in
  • Categorie: , , , ,
  •  Bewapening lijkt niemand te storen



    Oorlogshitsers tegen Orbán: Vrede onder von der Leyen onmogelijk?


    (Vertaling: E.J. Bron)

    Nog niet zo heel lang geleden was het pacifisme een verheven wereldbeschouwing. Niet alleen Groenen en socialisten gingen massaal de straat op om tegen militaire bewapening te demonstreren. En zelfs in de politiek gold het als deugd om de voorkeur aan diplomatie te geven boven escalatie.

    Dat vroeger veel dingen beter waren, zal ondertussen waarschijnlijk iedereen kunnen bevestigen die de toestand van onze samenleving en het ageren van de overheid met haar gebaren van machtsmisbruik om haar ideologische doelen door te drukken enigszins kritisch volgt.

    Bewapening lijkt niemand te storen

    Soms volstaat ook een blik in onze voetgangerszones of de sociale media, waarin de realiteit meer authentiek voor ons wordt afgebeeld. Maar terwijl bijvoorbeeld miljoenen zich voor de Brandenburger Tor laten lokken, omdat een “onderzoekscentrum” over de “geheime bijeenkomst” aan de Lehnitzsee berichtte, en zich daaruit in de systeem pers de kop een eigen leven ging leiden dat vertegenwoordigers van de AfD, de Waardenunie, de Identitaire Beweging en de economie miljoenen deportaties van Duitse burgers met een migratieachtergrond in overweging leken te nemen, lijken de Duitsers in hun typische lethargie te vervallen wanneer het om betrokkenheid voor vrede gaat.

    Bijna dagelijks pompen we waanzinnige bedragen in wapens voor de Oekraïne. Europese bondgenoten en de VS overtreffen elkaar met telkens nieuwe aankondigingen aan Kiev de inzet van geleverde vliegtuigen, raketten en munitie tegen doelen op vijandelijk grondgebied toe te staan. Onze minister van Defensie houdt blijkbaar nog steeds aan de theorie van een Amerikaanse denktank vast dat Poetin mogelijk tot het jaar 2029 een aanval op de NAVO zou plannen.

    Vrede in de niet te winnen oorlog is slecht

    En zo komt het in het bijzonder voor de wapenindustrie enigszins ongelegen wanneer minister-president Orbán in het kader van zijn voorzitterschap van de Europese Raad op weg gaat naar Moskou om daar datgene te doen wat men van ieder staatshoofd met verantwoordelijkheidsgevoel in de huidige situatie zou verwachten.

    Dat men zich in Brussel nauwelijks nog laat beteugelen, omdat een hoge vertegenwoordiger binnen de EU toch daadwerkelijk de brutaliteit bezat om in een conflict te willen bemiddelen, dat Zelensky volgens de allermeeste Westerse experts niet meer kan winnen, lijkt met het oog op het lobbyistische machtsapparaat rondom Ursula von der Leyen weinig verwonderlijk. Want de profiteurs van steeds nieuwe menselijke pijn, dood en verwonding zijn de perfide profiteurs in de oorlogseconomie.

    Bron:
    unser-mitteleuropa.com

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten