Offshore windturbine desintegreert – gevaarlijke “glasvezelsplinters” worden verspreid over zee en strand

Datum:
  • donderdag 18 juli 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Inwoners van Nantucket zien hun ongerepte stranden veranderen in “afvalstortplaatsen” vol drijvend puin en scherpe scherven van glasvezel.


    18-7-2024


    Dit was voor ambtenaren aanleiding om deze week stranden te sluiten nadat een enorme offshore windturbine een catastrofale storing had, meldt ZH.

    De lokale krant  Nantucket Current meldt dat er dinsdag puin van een gebroken turbineblad van Vineyard Wind aanspoelde op de stranden in het zuiden van Nantucket, van Madaket tot Nobadeer.

    “Het water is op alle stranden aan de zuidkust afgesloten voor zwemmen vanwege groot drijvend afval en scherpe scherven van glasvezel”, aldus Sheila Lucey, havenmeester van Nantucket. “U kunt op de stranden wandelen, maar we raden u ten zeerste aan om schoenen te dragen vanwege de scherpe scherven van glasvezel en afval op de stranden.”

    Dinsdagavond liet het Bureau of Safety and Environmental Enforcement weten dat de offshore-activiteiten van Vineyard Wind “tot nader order zijn stilgelegd.”

    Nantucket Current heeft deze foto van de kapotte turbine bevestigd, ongeveer 15 mijl uit de zuidwestkust van het eiland. Bron: Nantucket Current

    Vineyard Wind maakte maandag bekend dat een van zijn enorme turbines beschadigd raakte bij een “offshore incident” op zaterdagavond. De aard van het incident werd niet bekendgemaakt.

    “Het blad brak ongeveer 20 meter van de wortel”, aldus Vineyard Wind-woordvoerder Craig Gilvarg, die eraan toevoegde: “De turbine was in de inbedrijfstellingsfase en werd nog getest. Bijna het hele blad zit nog vast aan de turbine en is niet in het water gevallen.”

    Nantucket Current plaatste een reeks foto’s waarop te zien is dat de stranden in de omgeving bezaaid liggen met afval.

    Bron: Nantucket Current
    Bron: Nantucket Current
    Bron: Nantucket Current


    Het goede nieuws is dat de lokale krant meldde dat het afval “niet-giftige glasvezel” was en “niet gevaarlijk voor mens of milieu”. Het afval dat de stranden vervuilt, is echter een doorn in het oog en een herinnering aan de gebreken van onbetrouwbare groene energietechnologieën.


    Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


     Dissident.one



    1 reacties :

    Anoniem zei

    De aanhangers van windmolens hebben met hun beperkte verstand zelf niet door wat een ongelooflijk slechte mensen het zijn. Willens en wetens brengen ze mens, dier en natuur om zeep. Niemand kan me wijs maken dat ze zelf niet door hebben wat ze aanrichten. Het kan ook zijn dat hun verstandelijke vermogens de laatste jaren sterk zijn afgenomen.

    Een reactie posten