Musk onthult dat Europese Unie geheime ‘illegale’ deal heeft aangeboden om social media te censureren

Datum:
  • zaterdag 13 juli 2024
  • in
  • Categorie: , , ,
  •  Musk reageerde onmiddellijk door te zeggen dat de DSA zelf de bron was van “misinformatie” en ....


    13-7-2024


    Musk onthult dat Europese Unie geheime ‘illegale’ deal heeft aangeboden om social media te censureren

    Elon Musk, eigenaar van X/Twitter, heeft onthult dat de Europese Unie heeft geprobeerd hem te chanteren om geheime censuur toe te staan op aandringen van Brussel, en beschuldigde andere social platforms van het sluiten van dergelijke deals.

    De Europese Unie maakte vrijdag haar nieuwe Digital Services Act (DSA) tastbaar en beschuldigde X (voorheen Twitter), dat eigendom is van Elon Musk, ervan deze regels van de Europese Unie te overtreden en dreigde met boetes. Musk reageerde onmiddellijk door te zeggen dat de DSA zelf de bron was van “misinformatie” en zei dat de Europese Unie had geprobeerd een geheime deal met hem te sluiten om door de EU geregisseerde censuur te bewerkstelligen, schrijft Oliver JJ Lane.

    Hij schreef in zijn aanklacht: “De Europese Commissie bood [X] een illegale geheime deal: als we in stilte spraak zouden censureren zonder het iemand te vertellen, zouden ze ons geen boete opleggen.” Musk beweerde dat “de andere platformen die deal accepteerden,” maar dat hij dat niet deed.

    Musk zei verder: “We kijken uit naar een zeer openbare strijd in de rechtbank, zodat de mensen in Europa de waarheid kunnen weten.”

    Brexit-leider Nigel Farage – die al lang tekeer gaat tegen het maken achter gesloten deuren deals en obscure praktijken in de Europese Unie in zijn succesvolle campagne om Groot-Brittannië uit het blok te krijgen en weg van de invloed van Brussel – reageerde vrijdagavond instemmend op de bewering van Musk: “Elon Musk onthult de waarheid over de EU. Wat een kerel.”

    Zoals Reuters vandaag meldde, heeft de Europese Unie X ervan beschuldigd onvoldoende transparant te zijn, en merkt op dat de regels social mediaplatforms verplichten om “illegale inhoud” en “risico’s voor de openbare veiligheid” aan te pakken. De Europese Unie heeft ook gezegd ontevreden te zijn over het blue check van X en zegt dat het niet “overeenkomt met de praktijk in de sector”.

    De Commissie, een orgaan dat geen verantwoording hoeft af te leggen aan Europese kiezers, beweert dat X iedereen toestaat om een geverifieerde gebruiker te zijn, waardoor “gemotiveerde kwaadwillende actoren” de verificatie kunnen misbruiken om te misleiden. De Commissie beweert ook dat X niet genoeg transparantie biedt met betrekking tot reclame en “onderzoekers” onvoldoende toegang geeft tot zijn gegevens. Musk is van mening dat de mensen in kwestie geen “onderzoekers” zijn maar “politieke agenten” wiens doel het is “om X te dwingen de censuurploeg die ontslagen werd toen Elon het overnam, opnieuw te bemannen.” – Thenationalpulse.

    Volgens het rapport zou het blok, als X/Musk weigert te buigen voor de eisen van de Europese Unie, kunnen proberen om het bedrijf een boete op te leggen van zes procent van de wereldwijde omzet en “aanzienlijke veranderingen te eisen” in de manier waarop het bedrijf wordt geleid. In theorie zou Twitter helemaal niet meer actief mogen zijn in Europa.

    Zoals vorig jaar gemeld bij de lancering van de DSA:

    Onder de onlangs aangenomen Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie, die het blok heeft omschreven als het bieden van “een ongekend niveau van publiek toezicht” op het internet, zal de Europese Commissie ten minste 19 online platforms onder haar strengste niveau van censuur plaatsen tegen 25 augustus.

    Bij de aankondiging van de maatregel zei Thierry Breton, Europees commissaris voor de interne markt: “Met grote schaal komt grote verantwoordelijkheid”, voegde hij eraan toe: “Ze zullen niet kunnen doen alsof ze te groot zijn om zich er iets van aan te trekken.”

    De drijvende kracht achter de wetgeving, Thierry Breton, een voormalige Franse tech executive, heeft eerder de nieuwe Twitter baas Elon Musk gewaarschuwd dat de microblogging site het risico loopt om verboden te worden in de Europese Unie als het de vrije meningsuiting wortels van het bedrijf zou herstellen.

    Hoewel het wetsvoorstel beweert te proberen het vrije woord te beschermen, heeft Breton zelf Big Tech gesteund die censuur in eigen hand nemen. Hij sprak schijnbaar zijn steun uit voor de beslissing van Twitter om toenmalig president Donald Trump in 2021 te verbieden, door te zeggen dat techbedrijven “hun verantwoordelijkheid, plicht en middelen hebben erkend om de verspreiding van illegale virale inhoud te voorkomen.”


    https://frontnieuws.backme.org/


    Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

    0 reacties :

    Een reactie posten