Kunnen onze kinderen en kleinkinderen in 2100 nog in Nederland wonen?
15-6-2024
Nieuw boek van bestsellerauteur en klimaatoptimist Arnout Jaspers: Veilig en welvarend achter de dijken!
Van een onzer correspondenten.
Kunnen onze kinderen en kleinkinderen in 2100 nog in Nederland wonen? Moeten we nog wel kinderen willen, vanwege de klimaatcrisis die op ons afkomt? De paniek over klimaatverandering heeft in het Westen groteske vormen aangenomen, maar in feite is Nederland prima klimaatbestendig te maken, en dat kan relatief heel goedkoop. We kunnen in de Lage Landen daarmee nog vele eeuwen vooruit.
De ‘hernieuwbare’ energietransitie waar Nederland zich recent in gestort heeft, is astronomisch duur, gaat de wereld niet redden en zal afbreuk doen aan onze welvaart, veiligheid en welzijn.
Een energietransitie zonder ‘hernieuwbare’ dogma’s kiest voor kernenergie in plaats van een Noordzee vol windmolens. Zo’n energietransitie weigert Nederland te de-industrialiseren, alleen maar om te deugen. Die gaat pragmatisch om met ‘netto nul in 2050’, een politieke doelstelling zonder wetenschappelijke basis.
Een energietransitie zonder groene taboes zorgt ervoor, dat uw kinderen en kleinkinderen ook in 2050 en 2100 nog vlees mogen eten en met het vliegtuig op vakantie kunnen, terwijl we tegelijkertijd ‘veilig en welvarend achter de dijken’ blijven wonen.
Arnout Jaspers (1958) studeerde natuurkunde in Leiden, publiceerde als wetenschapsjournalist onder meer in NRC Handelsblad en de Volkskrant en is columnist van Wynia’s Week.
In 2023 was Jaspers’ geruchtmakende boek De stikstoffuik het gesprek van de dag en wekenlang met afstand het bestverkochte boek in Nederland.
Zie ook WNL op Zondag hier.(vanaf 24).
***
0 reacties :
Een reactie posten