Als er een jaar is dat bewijst dat de natuur zich niet laat sturen, dan is het wel 2024

Datum:
  • zondag 30 juni 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  • .... dit seizoen is ook het ultieme bewijs dat kalenderlandbouw niet werkt.


    29-6-2024

    Als er een jaar is dat bewijst dat de natuur zich niet laat sturen, dan is het wel 2024

    Boeren hebben al sinds het najaar van 2023 te maken met zeer natte weersomstandigheden, en vooral in het voorjaar van 2024 is er extreem veel regen gevallen. Daardoor zijn gewassen veel later dan gewenst of soms helemaal niet in de grond gekomen, en was het niet mogelijk overal (voldoende) te bemesten. Daarmee is dit seizoen ook het ultieme bewijs dat kalenderlandbouw niet werkt.

    Agractie Nederland heeft daarom vandaag een brief gestuurd aan de minister van LVVN met het verzoek om voor het bijzonder natte teeltseizoen 2024 anders om te gaan met een aantal regels zoals die zijn omschreven in de uitvoeringsregeling meststoffenwet.

    Het gaat hierbij om:
    • Coulance omtrent grasland scheuren;
    • Verlenging uitrijdperiode van dierlijke mest;
    • Geen sancties of kortingen opleggen bij inzaaien vanggewas na 1 oktober.

    Agractie roept de minister op om, conform de recent aangenomen motie, af te stappen van kalenderlandbouw. Boeren willen ruim van te voren weten waar ze aan toe zijn. Deze beslissingen kunnen niet wachten tot enkele dagen voor de deadline, zoals in het verleden
    gebeurde. Om dit te voorkomen zou de minister al in een eerder stadium van het groeiseizoen dergelijke beslissingen moeten nemen. Agractie verwacht dan ook op korte termijn een reactie.

    Lees de brief aan de minister hier: agractie.nl/wp-content/uploads/…






    0 reacties :

    Een reactie posten