De dwingelandij van groen activisme is misschien te ver gegaan.
Investeringsgiganten trekken zich zich terug uit ‘Climate Action 100 +’ (tegen fossiele brandstoffen)
De dwingelandij van groen activisme is misschien te ver gegaan.
De aankondiging vorige week dat investeringsgiganten JPMorgan Chase en State Street zich hebben teruggetrokken uit ’s werelds grootste coalitie van groepen die een financiële oorlog tegen fossiele brandstoffen voeren, is een teken dat zelfs ruggengraatloze bankiers de moed kunnen vinden zich te verzetten als ze te veel onder druk worden gezet.
En het gaat de klimaatactivisten veel kosten.
Volgens The New York Times zijn de besluiten in totaal een klap ter waarde van 14 biljoen dollar (met een “tr”) voor Climate Action 100+, een coalitie die ernaar streeft haar maatstaven voor “milieu, sociaal en ondernemingsbestuur” – “ ESG ” te gebruiken in het bedrijfsleven. – woke steno – om te beslissen welk geld waar naartoe gaat in de beleggingswereld.
Dat was blijkbaar te veel voor de meesters van het universum, die beweerden dat dergelijke onthullingen een bedreiging zouden vormen voor ‘fiduciaire plichten’, aldus The Washington Times.
Een financiële wereld die het gemakkelijk vond om zich over te geven aan de hysterie van de klimaatverandering, heeft dus plotseling de moed gevonden om weerstand te bieden.
Dit levert geen helden op in dit verhaal. De mondiale financiële sector is bereid met de overheid in zee te gaan. Diezelfde financiële instellingen hechten ook geen waarde aan individuele vrijheden als ze de agenda in de weg staan. Jamie Dimond, CEO van JPMorgan, heeft bijvoorbeeld publieke verklaringen afgelegd waarin hij aangeeft dat hij meer dan blij is dat de regering de rechten van de kleine mensen met voeten treedt in naam van de strijd tegen de ‘klimaatverandering’.
Door zich terug te trekken uit Climate Action 100+ beweert JPMorgan dat het nu zijn eigen interne staf heeft aangesteld om zijn investeringen te beoordelen in relatie tot hun milieukosten, aldus Reuters. (“Bedankt, we houden onze eigen boeken in de gaten”, met andere woorden.)
Alleen al de overdracht van het lidmaatschap van BlackRock aan de internationale tak kost Climate Action 100+ ongeveer 6,6 biljoen dollar, aldus Reuters.
Volgens The Washington Times werd Climate Action 100+ opgericht in 2017. Het verklaarde doel is om “ervoor te zorgen dat de grootste uitstoters van broeikasgassen ter wereld de nodige actie ondernemen tegen de klimaatverandering.” (Het is vergelijkbaar met de context waarin een woekeraar een lener suggereert “de noodzakelijke actie te ondernemen” bij het betalen van de afbetaling van deze week. De gevolgen van het niet doen zijn waarschijnlijk pijnlijk, zo niet verlammend.)
Climate Action 100+ bestempelde zijn nieuwe vraag naar informatie vorig jaar als een “natuurlijke en logische evolutie” om de doelstellingen van de investeringsgroep te verwezenlijken, aldus The Washington Times.
Er bestaat geen twijfel over dat het vanuit de visie van een klimaatextremist ‘logisch’ is om alle beleggingsfondsen ter wereld in de handen van klimaatextremisten te leggen. Dat betekent niet dat het een goed idee is.
Het is opmerkelijk dat ze daarmee de Climate Action 100+ freaks een voorproefje van hun eigen medicijn geven. De elite in Davos-stijl zou niets liever willen dan andersdenkenden uit de markt te verdrijven door hen van financiering te beroven.
Hen 14 biljoen dollar ontnemen is een stap in de goede richting, ook al wordt deze genomen door degenen die al zo lang medeplichtig zijn.
***
Bron hier.
***
0 reacties :
Een reactie posten