‘Hollandse Stalin’: democratie moet misschien maar worden afgeschaft

Datum:
  • maandag 5 februari 2024
  • in
  • Categorie:
  • Susan Smit  krijgt felle kritiek.


     

    Robin de Boer 5-2-2024


    Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:54

    Schrijfster Susan Smit stuurde zondag een opmerkelijke tweet de wereld in. Ik ben op een punt in mijn denken aanbeland waar de democratie misschien wel niet volstaat om de grote problemen van onze tijd op te lossen, zegt ze.

    De gekozenen ondermijnen haar van binnenuit en een groot deel van de kiezers stellen hen daartoe in staat omdat ze haar waarde niet zien, beweert Smit.


    Ze krijgt felle kritiek. “En wat heeft Susan Smit bedacht na die lange denkweg? Nou, dat de democratie misschien maar moet worden afgeschaft omdat die van binnenuit wordt ondermijnd en dat dat kan omdat er op die ondermijnende partijen gestemd is door burgers die de waarde van de democratie niet zien. Het dedain. Het verhevene. Schoonheid dekt niet alles,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

    Wat een gekkenhuis

    Vastgoedondernemer Erik de Vlieger voegt toe: “Wat een gekkenhuis komen we in terecht.”

    “Oh oh, links wil een sterke m/v/x omdat de kiezers niet doen wat zij willen. Nou, Hollandse Stalin, liefst genderfluïde, grijp je kans!” schrijft Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

    Dictatuur

    Dit idee is overigens niet nieuw. Arts en advocaat Lucas Bergkamp verwijst naar artikelen in HP/De Tijd en de Groene Amsterdammer waarin Milieudefensie en wetenschappers ervoor pleiten om de democratie onder curatele te stellen of een dictatuur uit te roepen.

    “De media drukken het kritiekloos af, geen woord van de politiek. Maar als een boer roept dat een minister in het centrum van de belangstelling staat, is de democratie in gevaar,” aldus Bergkamp.

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


    NineForNews.nl





    1 reacties :

    Anoniem zei

    Er is op dit moment al geen democratie meer in Nederland, kijk naar alle kamer moties welke door onze regering worden uitgevoerd of genegeerd zijn en worden, als je dan deze ministers niet naar huis stuurt is de democratie verdwenen.Om nog maar te zwijgen over de afgelopen opgeschorte grondrechten voor een griepje

    Een reactie posten