‘Zeer schokkend nieuws’: machtigste ambtenaar van Nederland gespot in Davos bij het WEF

Datum:
  • zondag 21 januari 2024
  • in
  • Categorie: ,
  •  Hij is de baas van de AIVD, NCTV, politie, MIVD, et cetera.


    Robin de Boer 20-1-2024


    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:39

    De machtigste ambtenaar van Nederland is gespot bij het World Economic Forum in Davos. Dinsdag zag Pieter Parlevliet Gert-Jan Buitendijk in het Zwitserse skioord. Hij liep binnen bij de SDG-tent. SDG verwijst naar de duurzame ontwikkelingsdoelen, ook wel Great Reset-doelen genoemd.

    Deze ongekozen topambtenaar is coördinator inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hij is de baas van de AIVD, NCTV, politie, MIVD, et cetera.

    (Video verwijderd? Klik hier...)

    Dit is echt heel groot nieuws

    Buitendijk is uitvoerder van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, aldus Parlevliet. “Dit is toch wel zeer schokkend nieuws moet ik zeggen. Het is ongelooflijk wat er gebeurt. Die man loopt hier zo naar binnen. Dit is echt heel groot nieuws. Er is geen pers aanwezig. Dit is gekkenhuis.”

    De secretaris-generaal van Algemene Zaken is het hoofd van het kabinet van de minister-president. Vanwege de nabijheid bij de premier wordt hij ook wel beschouwd als de machtigste ambtenaar van Nederland.

    Ziekte X

    De voorganger van Buitendijk, Paul Huijts, was in 2018 samen met Rutte in Davos bij het WEF. Het ging toen over Ziekte X. Saillant detail: Huijts zat in het vliegtuig met Bruno Bruins.

    Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

    NineForNews.nl






    2 reacties :

    Max Q zei

    Die gast pleegt dus hooogverraad: Hangen moet ie.

    Anoniem zei

    Niks geen hoogverraad. De normale gang van zaken zoals het al jaren gaat. De minister is gewoon de spreekbuis van juist de topambtenaren. Die hebben het voor het zeggen in Den Haag. Niet de gekozen volksvertegenwoordigers. Daarom gaat een nieuw kabinet Wilders ook problemen geven. Want die willen niet hetzelfde. Terwijl Wilders het volk vertegenwoordigd. Zolang topambtenaren de dienst uitmaken veranderd er dus niets. Dat moeten mensen beseffen.

    Een reactie posten