Rutte spreekt bij WEF over vertrouwen in bestuur en overheid

Datum:
  • woensdag 17 januari 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Demissionair premier Mark Rutte spreekt woensdag in Davos bij de jaarlijkse World Economic Forum-bijeenkomst over vertrouwen in bestuur.


    Redactie 17-1-2024


    Een opmerkelijke keuze van het WEF om uitgerekend Rutte hierover te laten spreken, aangezien Rutte veelal wordt gezien als veroorzaker van de vertrouwenscrisis in overheid in Nederland.

    'Mondiale instellingen zijn van cruciaal belang geweest bij het bieden van een platform dat de idealen van vrede en mondiale samenwerking ondersteunt. Welke acties kunnen leiders ondernemen om het vertrouwen te herstellen nu geopolitieke spanningen de invloed van deze instellingen op de proef stellen?', staat er in de beschrijving van de Town Hall met Mark Rutte. Naast Rutte zullen VN-secretaris generaal Rebeca Grynspan en de gerenommeerde historicus Niall Ferguson als sprekers aanwezig zijn.


    Rutte legt uit: 'Waarom het goed is om bij het WEF te zijn'
    Premier Rutte ging vorig jaar in op de kritiek over zijn aanwezigheid bij het WEF. Volgens de VVD'er is het enorm belangrijk dat staatslieden hun gezicht daar laten zien en openlijk discussiëren over zaken. Rutte noemde als voorbeelden: de oorlog in Oekraïne, migratie, economie, energie en klimaat. Maar er is nog meer, zegt Rutte: "Het is ook een mogelijkheid om veel mensen te spreken, bijvoorbeeld politici: de premier van Tunesië, de president van Irak; en bedrijven als Total en Vattenfall over de energietransitie; Intel en Qualcomm over chips en de toekomst van semicon."

    Premier Rutte benadrukt dat er bij de WEF-bijeenkomst geen besluiten worden genomen. Wel benadrukt hij de efficiëntie van dat je zoveel gesprekken op één dag kunt voeren: "Zou je dit apart moeten doen, dan praat je misschien wel over letterlijk tientallen reizen naar al deze mensen toe, of zij naar mij of naar ons. Dit is dus veel praktischer, en heel nuttig. Geen besluiten, maar wel heel veel inspiratie opdoen."




    0 reacties :

    Een reactie posten