Alles wat je gehoord hebt over de gebeurtenissen in Oekraïne is een leugen, het is erger dan je denkt

Datum:
  • zaterdag 20 januari 2024
  • in
  • Categorie:
  • Oekraïne gaat deze oorlog never nooit winnen.


    Robin de Boer 20-1-2024

    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 02:36

    Maria Mateiciuc is terug uit Oekraïne, waar ze vrienden heeft bezocht. Alles wat we hebben gehoord over de gebeurtenissen in Oekraïne is een leugen, stelt ze in een verslag op X.

    De realiteit is donkerder dan we denken en uitzichtloos. Oekraïne gaat deze oorlog never nooit winnen.

    Haar vrienden schatten dat er inmiddels meer dan een miljoen Oekraïense vaders, zoons en echtgenoten zijn gesneuveld. Een hele generatie is uitgewist.

    Doodvonnis

    Mensen durven president Zelensky niet openlijk te bekritiseren, want dan belanden ze in de bak. In vrijwel ieder dorp en iedere stad zijn bijna geen mannen te bekennen. Mannen die er nog wel zijn, durven hun huis niet te verlaten uit angst dat ze worden meegenomen naar het front. Sommigen smeken vrienden om hun benen te breken zodat ze niet in het leger hoeven te dienen.

    Iedere ochtend worden mannen als ze naar hun werk gaan van straat geplukt, waarna ze zonder training naar de frontlinie gaan. Het is een ‘doodvonnis’.

    Het wordt elke dag erger, weet Mateiciuc. Tijdens haar bezoek werd een tandarts en vader van twee kinderen op weg naar zijn werk meegenomen door veiligheidstroepen. Moeders en echtgenotes smeken de troepen tevergeefs om de mannen niet mee te nemen. In sommige gevallen kunnen ze worden omgekocht, maar meestal krijgen de vrouwen te maken met fysiek geweld of doodsbedreigingen naar hun hoofd geslingerd.

    NineForNews.nl

    1 reacties :

    Anoniem zei

    En de boven ons gestelden op veilige afstand maar oorlog voeren en de boel ophitsen. Onschuldige mensen sterven bij duizenden tegelijk, zowel Russen als Oekraïners, omdat de VS en Engeland en de EU dat willen.

    Een reactie posten