Heetste in 125.000 jaar ?

Datum:
  • zaterdag 30 december 2023
  • in
  • Categorie: ,
  • Iedereen die beweert dat dit jaar het warmste jaar in 125.000 jaar is, is een fraudeur.


    30-12-2023


    Heetste in 125.000 jaar ?

     Zowat alle media hebben de bewering ‘Heetste sinds 125.000 jaar’ gepromoot, wat duidt op een zeer gezamenlijke inspanning van het klimaatestablishment in de aanloop naar COP28, schrijft Paul Homewood.

    De bewering is om een ​​aantal goede redenen vanzelfsprekend en ongegronde onzin:

    • Er bestaat niet zoiets als ‘een mondiale gemiddelde temperatuur’
    • Zelfs nu hebben we een zeer schaarse dekking van temperatuurmetingen. Voorafgaand aan de satellieten hadden we vrijwel geen gegevens buiten de VS, Europa en een paar andere bebouwde gebieden
    • Het temperatuurrecord dat we wel hebben, is grondig gecorrumpeerd door UHI en dateert pas uit de late 19e eeuw
    • Natuurlijke variaties, waaronder ENSO, vulkanische activiteit enz., kunnen gemakkelijk temperatuurschommelingen van een graad Celsius van jaar tot jaar en van decennium tot decennium veroorzaken. Maar historische proxy’s hebben niet de goede resolutie om deze op te pikken; ze geven slechts een idee van de gemiddelde temperaturen over decennia en zelfs eeuwen. Je kunt een jaar nu dus niet vergelijken met het algemene klimaat van pakweg 2000 jaar geleden.

    Maar vergeet al deze theoretische bezwaren, want het klimaatbewijs dat we hebben is overweldigend en het vertelt ons dat het klimaat het grootste deel van de afgelopen 10.000 jaar, sinds het einde van de ijstijd, veel warmer is geweest dan nu.

    Hier zijn tien krachtige, onweerlegbare bewijsstukken:

    1) Groenland

    Ik ben het er volledig mee eens dat we in de 20e eeuw een mondiale temperatuurstijging hebben gehad – maar een stijging ten opzichte van wat? ..Waarschijnlijk een stijging vanaf het laagste punt in de afgelopen 10.000 jaar.

    We begonnen meteorologie te observeren op het koudste punt van de afgelopen 10.000 jaar. – Professor Steffensen

    Zoals professor Steffensen in de bovenstaande video uitlegt, zijn de temperaturen in Groenland het grootste deel van de afgelopen 8000 jaar veel hoger geweest dan nu.

    2) Noordpoolgebied

    Briner et al. 2016

    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0277379116300427

    Veel andere onderzoeken bevestigen dat de temperatuurtrends die in Groenlandse ijskernen worden aangetroffen, ook elders in het Noordpoolgebied voorkomen. Bijvoorbeeld Briner et al, hierboven. analyseerde een brede selectie van proxy’s in het Canadese Noordpoolgebied en Groenland, en identificeerde een langdurige daling van de temperatuur gedurende de afgelopen 3000 jaar.

    Ze ontdekten ook dat de Groenlandse ijskap sindsdien is gegroeid.

    3) Rusland

    De zomertemperaturen waren 7000 jaar geleden in Noord-Rusland tussen de 2,5 en 7,0 graden Celsius warmer:

    Andere  studies  geven aan dat de temperaturen in centraal Rusland in de laat-Atlantische periode, ongeveer 5000 jaar geleden, 2 graden hoger waren.

    4) Het Baltische gebied

    De temperaturen waren 4500 jaar geleden tussen de 1,0 en 3,5 graden Celsius hoger.

    https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-16006-1_2/figures/6

    5) IJsland

    Tijdens het midden van het Holoceen waren enkele van de huidige ijskappen in IJsland volledig gesmolten:

    afbeelding

    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1571086609013049

    Ondertussen bevestigen overblijfselen van een 3000 jaar oud bos onder smeltende IJslandse gletsjers dat het klimaat toen veel warmer was:

    Er wordt bevestigd dat oude boomstronken gevonden onder de Breiðamerkurjökull-gletsjer in Zuidoost-IJsland ongeveer 3000 jaar oud zijn, meldt RÚV.

    Een specialist denkt dat de opmerkelijk goed bewaarde stronken deel uitmaakten van een enorm bos dat verdween na een lange periode van warm klimaat.

    https://www.icelandreview.com/news/3000-year-old-trees-excavated-under-glacier/

    6) Boomgrensstudies

    Boomgrensstudies leveren sterk bewijs dat de temperaturen in de Witte Bergen van Californië en de Alpen tussen 5000 voor Christus en 2200 voor Christus 2 graden hoger waren dan nu.

    HH Lamb: klimaatgeschiedenis en de moderne wereld

    Lamb schrijft ook over andere boomgrensstudies die de Alpen, de Karpaten, de Rockies, Japan, Nieuw-Guinea, Australië, Nieuw-Zeeland, Oost-Afrika en de Andes omvatten. Deze laten ook vergelijkbare resultaten zien, met een klimaat dat rond 5000 voor Christus 2 graden warmer was.

    7) Noord-Amerika

    Er is ruimschoots bewijs dat de gletsjers in Alaska kleiner waren dan nu in de Middeleeuwen, wat gemakkelijk bewezen kan worden door de overblijfselen van koolstofbossen uit die tijd, die blootgelegd worden als het ijs smelt.

    De Mendenhall bijvoorbeeld:

    https://web.archive.org/web/20160313151126/http://juneauempire.com/outdoors/2013-09-13/ancient-trees-emerge-frozen-forest-tomb

    Er zijn ook aanwijzingen dat de gletsjers in Alaska vóór 2000 voor Christus nog kleiner waren, en dat de meeste gletsjers ten zuiden van 57N pas na die tijd werden gevormd.

    HH Lam schreef:

    De stijging van de zeespiegel in de wereld gedurende de afgelopen 10.000 jaar, zoals al te zien in Fig. 13.27, geeft een algemeen beeld van het verloop van de deglaciatie. Het is echter een trend die zodanig moet zijn achtergebleven bij de trend van de wereldtemperatuur dat het hoogste zeeniveau – dat waarschijnlijk ongeveer 4000 jaar geleden plaatsvond – samenviel met het einde van de periode van de hoogste temperatuur, waardoor de temperatuur daalde. de gletsjers en ijskappen tot hun postglaciale minimum. Het was na 2000–1500 v.Chr. dat de meeste huidige gletsjers in de Rocky Mountains ten zuiden van 57° noorderbreedte werden gevormd (Matthes 1939) en dat er voor het eerst een grote opmars van die in de Rockies van Alaska plaatsvond.

    HH Lamb: Klimaat: heden, verleden en toekomst

    https://www.taylorfrancis.com/chapters/mono/10.4324/9780203804308-7/postglacial-times-lamb?context=ubx

    8) Europese Alpen

    In hetzelfde boek schreef Lamb:

    En in hun latere gevorderde posities – waarschijnlijk rond 500 v. Chr. en tussen 1650 en 1850 n. Chr. – bereikten de gletsjers in de Alpen opnieuw een omvang die in de Glockner-regio werd geschat op ongeveer vijf keer hun minimum uit de Bronstijd, toen alle kleinere gletsjers waren verdwenen.

    Deze conclusie wordt ondersteund door de recente ontdekking van 4000 jaar oude bomen aan de rand van een Zwitserse gletsjer door de vooraanstaande geoloog  dr. Christian Schlüchter.

    Ander onderzoek, waaronder de ontdekking van een Zwitserse pas die al 2000 jaar bedekt is met sneeuw, en de blootstelling van meer oude bomen onder de Tschierva gletsjer in Engadin, in Zwitserland, waar onderzoek suggereert dat in de tijd van het Romeinse Rijk de gletsjers kleiner waren dan nu, en 7000 jaar geleden waren ze er waarschijnlijk helemaal niet.

    9) Zuid-Amerika

    Oude plantenbedden, met een radiokoolstofdatering tot 5000 jaar geleden, worden blootgelegd nu de Quelccaya-gletsjer zich terugtrekt in de Peruaanse Andes, volgens glacioloog Lonnie Thompson, die ook ijskernen analyseerde van een andere gletsjer, de Huascarán in het noord-centraal Andesgebergte van Peru, en ontdekte:

    Het klimaat was het warmst van 8400 tot 5200 jaar voor het heden, en het koelde geleidelijk af, met als hoogtepunt de Kleine IJstijd (200 tot 500 jaar voor het heden).”

    Ander onderzoek van de Missouri Botanical Garden, dat boomlijnen in de Andes bestudeert, kwam tot soortgelijke conclusies:

    In de periode van 7500 jr BP tot ca. 3000 jr BP steeg de temperatuur nog eens met ongeveer 2°C, waardoor de bosgrens opnieuw 300-400 m hoger kwam te liggen dan nu en het door páramo ingenomen gebied kleiner werd. Uiteindelijk was er rond 2900 jaar BP een merkbare temperatuurdaling die de laatste neerwaartse beweging van de bos- en páramogordels naar hun huidige posities markeerde.

    En net als in Alaska hebben terugtrekkende gletsjers in Patagonië de overblijfselen van bossen blootgelegd, die dateren uit de late middeleeuwen.

    10) Nieuw-Zeeland

    https://niwa.co.nz/our-science/climate/information-and-resources/clivar/pastclimate

    Reconstructie van het vroegere klimaat in Nieuw-Zeeland door NIWA, met behulp van een breed scala aan proxy’s, duiden op een warmer klimaat dan nu tot ongeveer 3000 jaar geleden.

    NIWA-opmerking:

    De warmste omstandigheden van de huidige cyclus vonden plaats tussen 10.000 en 6.000 jaar geleden, met temperaturen die ongeveer 1°C boven de moderne waarden lagen. Dit warmere klimaat was mild, met lichte wind en weelderige bossen. Speleothems duiden op een temperatuurdaling na 7.000 jaar geleden, met een heropleving van kleine gletsjergebeurtenissen in de Zuidelijke Alpen rond 5.000 jaar geleden

    Overeenkomsten tussen de klimaatveranderingen in Nieuw-Zeeland gedurende het afgelopen millennium met behulp van boomringen (Cook et al., 2002) zijn vergeleken met de middeleeuwse warme periode op het noordelijk halfrond en de kleine ijstijd (Lamb, 1965).

    Meer direct bewijs komt van de Franz Joseph-gletsjer. Historicus Brian Fagan beschreef de veranderingen van deze gletsjer in zijn boek “The Little Ice Age”:

    In Nieuw-Zeeland was de Franz Joseph-gletsjer “negen eeuwen geleden slechts een zak ijs op een bevroren sneeuwveld”…. Toen begon de afkoeling in de Kleine IJstijd en de gletsjer stortte zich naar beneden in de vallei beneden en botste tegen de grote regenwouden die daar bloeiden, waarbij gigantische bomen als luciferstokjes werden geveld. Aan het begin van de 18e eeuw bevond Franz Joseph zich binnen 3 km van de Stille Oceaan.

    De opmars bij Franz Joseph vond plaats tussen het einde van de 17e eeuw en het begin van de 19e eeuw, net zoals dat gebeurde in de Europese Alpen.

    Dit heeft niet direct betrekking op het vroege en midden Holoceen, maar is een sterk bewijs van de LIA en de MWP, waarvan NIWA zegt dat het 3000 jaar eerder niet zo warm was.

    De wereld was heter

    Laten we absoluut duidelijk zijn.

    Deze gebeurtenissen waren niet “regionaal” of “voorbijgaand”, zoals de ontkenners van het Holoceen Optimum u willen laten geloven.

    Grootschalige terugtrekkingen en opmarsen van gletsjers vinden niet plaats als resultaat van een paar jaar weer. Dat geldt ook voor de opmars van boomlijnen op honderden meters hoogte op berghellingen. Het bewijsmateriaal van deze gebeurtenissen en dergelijke van ijskernen is onweerlegbaar en duidelijk.

    Uit deze onderzoeken is duidelijk gebleken dat het Holoceen Optimum duizenden jaren heeft geduurd, gedurende welke tijd er dezelfde soort klimaatcycli zouden zijn geweest die we vandaag de dag zien, of het nu gaat om kortetermijngebeurtenissen zoals El Nino, of eeuwenlange gebeurtenissen zoals de LIA, wat allemaal warmere en koudere intervallen met zich meebrengt. Maar overal was het algehele klimaat nog steeds warmer dan het huidige.

    En het is net zo duidelijk dat dit warmere klimaat wereldwijd bestond. Zelfs waar er geen proxy’s zijn, zijn er nog steeds bewijzen in plaatsen als de Sahara, waar het weelderige klimaat daar een paar duizenden jaren geleden indicatief is voor een uitbreiding van de tropen als gevolg van een warmere wereld.

    Iedereen die beweert dat dit jaar het warmste jaar in 125.000 jaar is, is een fraudeur.


    Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

    Telegram: t.me/dissidenteen

    0 reacties :

    Een reactie posten