Het Europees Parlement wil dus de Verdragen van de EU veranderen.
Robin de Boerv25-12-2023
Het Europees Parlement wil de Verdragen van de EU veranderen, waarmee Nederland nog meer macht zou verliezen. Dat mag niet gebeuren, vindt Europarlementariër Rob Roos.
De EU gaat volgens hem de verkeerde kant op. Roos wijst erop dat de machtsoverdracht naar Brussel sinds het aantreden van Ursula von der Leyen in 2019 in een stroomversnelling is geraakt.
Nationale vetorecht afschaffen
Met het coronaherstelfonds van meer dan 800 miljard euro is de EU enorme gemeenschappelijke schulden aangegaan, die tot 2058 moeten worden afbetaald. Daarnaast wilde het vertrekkende Nederlandse kabinet samen met 8 andere EU-landen het nationale vetorecht afschaffen.
De Green Deal van Frans Timmermans zorgt voor gigantische regeldruk voor ondernemers. En de eisen op het gebied van ‘hernieuwbare energie’ zorgen ervoor dat energie te duur is geworden, met torenhoge inflatie als gevolg, zegt Roos.
Brusselse machtsgreep
Maar dat is nog niet alles. Het Europees Parlement wil dus de Verdragen van de EU veranderen. Daarmee zou het laatste Nederlandse vetorecht worden afgeschaft. De EU zou zelf nieuwe belastingen kunnen invoeren, zonder dat Nederland dat nog kan tegenhouden. Ook zou de EU de volledige controle over ons immigratiebeleid krijgen. Bovendien zouden onze Nederlandse verkiezingen irrelevant worden.
Roos hoopt dat het volgende kabinet deze aanstaande Brusselse machtsgreep tegenhoudt.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
0 reacties :
Een reactie posten