2023 is een jaar van recordkoude temperaturen – Media blackout

Datum:
  • dinsdag 26 december 2023
  • in
  •  Gedurende 2023 werden de media gedomineerd door berichten over hittegolven, bosbranden en droogtes die een recordhoogte zouden bereiken. Volgens de media is dit allemaal het gevolg van de zogenaamde “klimaatcrisis.”


    26-12-2023


    In 2022 waarschuwde secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties ons dat het “code rood voor de mensheid” was. Dit was het gevolg van de vermeende “opwarming van de aarde” door CO2-uitstoot van menselijke activiteiten, schrijft Slay.

    In 2023 ging Guterres nog een stap verder toen hij zijn nieuwste ultra-hyped retoriek introduceerde en verklaarde: “Het tijdperk van opwarming van de aarde is voorbij; het tijdperk van koken is aangebroken.”

    De VN-chef deed deze angstaanjagende uitspraak tijdens het warme zomerweer voor een maximaal effect.

    Rond dezelfde tijd beweerden de media dat juli de warmste maand ooit was.

    Dit viel toevallig samen met berichten over “apocalyptische” bosbranden in het Middellandse Zeegebied (Spanje, Griekenland en Italië), de VS, Hawaï en Canada. 2023 Is a Year of Record Cold Temperatures – Media Blackout

    Natuurlijk worden we verondersteld aan te nemen dat bosbranden niet bestonden voor de Industriële Revolutie en ons voor te stellen dat de gemiddelde temperaturen al miljoenen jaren worden gemeten, en niet alleen de afgelopen 150 jaar.

    Voor causale geüniformeerde corporate media kijkers (niet-Alt lezers), zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat Guterres en de klimaatcatastrofisten slechts feiten aanhaalden.

    De temperatuurgegevens voor 2023 vertellen echter een heel ander verhaal dan het verhaal dat door Guterres en anderen wordt gepromoot.

    Als je de recordkoude temperaturen voor 2023 bekijkt, suggereert dit het tegenovergestelde van “wereldwijd koken”.

    Op 14 januari 2023 werd een verbazingwekkende -62,4°C gemeten in Tongulakh, Siberië.

    In 2023 werd niet alleen de koudste temperatuur op aarde gemeten, maar werd ook het all-time stationsrecord verbroken in Tongulakh.

    Op 4 februari 2023 werd op de luchthaven van Halifax in Nova Scotia de koudste gevoelstemperatuur ooit gemeten.

    De temperatuur daalde tot -43°C.

    Dit overtreft het vorige record van -41°C dat op 13 februari 1967 werd gevestigd voor de gevoelstemperatuur.

    Veel andere plaatsen in Canada hebben ook nieuwe dagrecords gevestigd, met temperaturen lager dan -40°C.

    Op 19 februari daalde de temperatuur in Shepherd Bay, Nunavut tot -49,6°C.

    Op dinsdag 7 maart trotseerde het Verenigd Koninkrijk zijn koudste nacht van 2023.

    In verschillende regio’s daalde de temperatuur tot onder -15 Celsius.

    Volgens het Britse nieuwsagentschap The Independent onthulde het Britse Met Office dat de temperatuur in Kinbrace in de Schotse Hooglanden werd gemeten op -15,2 Celsius, waardoor het de koudste maart in het land was sinds 2010.

    In februari werd op de top van Mount Washington in New Hampshire een gevoelstemperatuur van -78 Celsius (-108 Fahrenheit) gemeten.

    Dit was de koudste temperatuur ooit gemeten in de Verenigde Staten, ondanks de “klimaatcrisis” die de planeet zogenaamd “kookt”.

    Ondertussen zei de National Weather Service (NWS) in Caribou, Maine, dat het meldingen had ontvangen van “vorstbevingen”.

    “Net als aardbevingen veroorzaken ze bevingen, donderende gewaarwordingen”, legt het NWS uit.

    “Deze worden veroorzaakt door plotselinge scheuren in bevroren grond of ondergronds water wanneer het erg koud is.”

    In Boston, waar ambtenaren het openbare schoolsysteem sloten vanwege de dreigende vorst, bereikte de lage temperatuur -23°C (-10°F).

    Deze daling verbrijzelde het dagrecord dat meer dan een eeuw geleden werd gevestigd, aldus het NWS.

    In Providence, Rhode Island, daalde het kwik tot -23°C, een stuk lager dan het vorige laagterecord van -19°C, dat in 1918 werd gevestigd.

    De poolstoot die vanuit het oosten van Canada de VS binnenstroomde, bracht ook recorddalingen naar onder andere Albany, New York; Augusta, Maine; Rochester, New York; en Worcester, Massachusetts.

    In juni beleefde Sydney de koudste ochtend ooit.

    De Australische stad registreerde een minimumtemperatuur van 1,8°C in het Olympic Park, volgens Miriam Bradbury, een senior meteoroloog bij het Bureau of Meteorology.

    Meer dan 100 weerstations in heel Australië registreerden hun koudste minimumtemperaturen in mei ooit.

    Er viel regelmatig vorst, sneeuw en neerslag onder het gemiddelde.

    Op donderdag 1 juni werd in Finland mogelijk de laagste junitemperatuur ooit gemeten.

    Een weerstation in Lapland, Enontekiö Kilpisjärvi Saana, bereikte -7,7°C.

    Dit lijkt misschien niet zo koud voor Noord-Finland, waar de wintertemperaturen oplopen tot -51,5°C.

    Maar de laatste keer dat Lapland in juni een minimumtemperatuur van -7°C zag, was op 3 juni 1962.

    Extreme kou arriveerde ook abnormaal vroeg in Antarctica.

    De temperaturen daalden tot onder -75°C vanaf begin mei.

    Na het begin van de poolnacht is de winter begonnen op de Zuidpool en daarmee ook de ijzige kou in het Russische onderzoeksstation Vostok.

    Al op 5 mei werd een dieptepunt van -75°C geregistreerd, terwijl dit slechts enkele dagen geleden verder daalde tot -76,4°C.

    Dit is een nieuw record voor het begin van de winter.

    De dagelijkse maxima dalen ook, vaak tot net onder de -70°C op het koudste continent van de aarde.

    Een plotselinge en onverwachte golf van koude Arctische lucht overspoelde verschillende regio’s in Zuid-Amerika en verbrijzelde talrijke kouderecords.

    Hoewel het op dit moment zomer is op het zuidelijk halfrond, inclusief delen van Zuid-Amerika zoals Argentinië, Chili, Uruguay en delen van Brazilië, hebben sommige gebieden een drastische en snelle weersverandering doorgemaakt.

    Sommige gaan in minder dan een week van een hittegolf naar vorst.

    Op 18 februari 2023 beleefden de meeste steden in Paraguay een scherpe temperatuurdaling, waarbij hun vorige records voor minimumtemperaturen werden gebroken.

    De temperaturen schommelden tussen 7° en 16°C over het hele land.

    De laagste waarden werden geregistreerd in het zuidoosten.

    De laagste temperatuur was 7,7°C (45,9°F), wat slechts 0,7°C (1,2°F) verwijderd is van het nationale laagterecord voor de maand februari.

    Het extreem koude weer zorgde ervoor dat minstens 30 steden in Argentinië hun maandelijkse kouderecords op dezelfde dag braken.

    Dus ondanks de waarschuwingen van Guterres en de alarmisten van de groene agenda voor oververhitting van de aarde, lijkt het erop dat er dit jaar op elk continent recordkoude temperaturen zijn gemeten.

    Toch zijn veel van wat de mainstream media heeft gepushte verhalen over de vermeende “record hete temperaturen” en “de aarde in brand” blijkbaar veroorzaakt door de door de mens veroorzaakte “opwarming van de aarde.”

    Maar ondertussen is er altijd wel ergens op aarde een plek waar de temperatuur het koudst is.

    De mondiale elite en hun medestanders noemen deze recordkoude temperaturen echter niet graag, omdat ze niet passen in het “global boiling” verhaal. In plaats daarvan willen ze ons er wanhopig van overtuigen dat onze planeet oververhit raakt.

    Als antwoord moeten we accepteren dat de levenskwaliteit voor het grote publiek enorm daalt, dat er hoge belastingen worden geheven, dat de energievoorziening onzeker wordt, dat de-industrialisatie, massawerkloosheid en nationale verarming plaatsvinden.

    Het publiek moet zijn vrijheden opgeven om de “netto-nul” doelstellingen van het World Economic Forum (WEF) te halen, terwijl de mondiale machtselites in privéjets kunnen rondvliegen om “de planeet te redden.”

    Ondertussen verhogen landen als China, India en Indonesië enorm hun nationale CO2-uitstoot terwijl ze onze industrieën en banen inpikken.


    Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.



    0 reacties :

    Een reactie posten