‘In voorgaande jaren werden deze overlijdens echter onder de groep hart- en vaatziekten geplaatst’.
Robin de Boer 20-11-2023
Op de website van het CBS staat een opmerkelijke passage: ‘Conform internationale codeerrichtlijnen werd vanaf begin 2021 hartstilstand zonder rapportage van de oorzaak gecodeerd als onbekend’.
En verder: ‘In voorgaande jaren werden deze overlijdens echter onder de groep hart- en vaatziekten geplaatst’. De implementatie van de richtlijnen is wel uitgesteld tot eind 2022, wat betekent dat hartstilstand nog enige tijd onder de groep hart- en vaatziekten werd geplaatst.
“Hartstilstanden zonder melding van de doodsoorzaak worden dus vanaf begin 2021 niet meer gecodeerd in de categorie hart- en vaatziekten, maar gecodeerd als ‘onbekend’. Laat dat even bezinken,” reageert neuroloog Jan Bonte.
Zo worden de mogelijke mRNA-bijwerkingen verborgen
Hij laat twee grafieken zien met daarin die bewuste categorie van ‘onbekende oorzaak van overlijden’ naar leeftijd. Die laten een flinke stijging zien in 2021 en 2022. “We zullen de gevallen van acute hartdood niet terugzien in de categorie ‘hart- en vaatziekten’, maar in de categorie ‘onbekende doodsoorzaken’,” merkt Bonte op. “How very convenient.”
“En zo worden de mogelijke mRNA-bijwerkingen door het CBS verborgen,” reageert onderzoeksjournalist Patrick Savalle. “Daarna is het waarschijnlijk ook voor onderzoekers niet meer te achterhalen.”
Fraude en ‘statistiek op bestelling’
“ZEER ernstig,” vindt data-analist Cees van den Bos. “Het CBS moffelt hartstilstanden sinds begin 2021 weg onder de categorie ‘onbekende doodsoorzaak’. Dat is niet alleen fraude en ‘statistiek op bestelling’, maar het riekt ook naar dat men aan het begin van de injectiecampagne al vermoedde dat de hartproblemen wel eens toe zouden kunnen nemen.”
Hans Verwaart en Anton Theunissen gaven al aan dat de grootste stijging bij doodsoorzaken voorkwam bij de categorie ‘overig’ sinds begin 2020. Verwaart heeft een combinatie gemaakt van drie doodsoorzaken: hart- en vaatziekten, accidentele val en ‘overig’. Dat ziet er als volgt uit:
We mogen het niet weten.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
0 reacties :
Een reactie posten