Omtzigt wil dat Nederland voorbeeld neemt aan Hongarije en Polen: "Steviger opstellen"

Datum:
  • maandag 20 november 2023
  • in
  • Categorie: , , ,
  •  NSC-voorman Pieter Omtzigt is van mening dat Nederland op een bepaald vlak een voorbeeld moet nemen aan Hongarije en Polen.


    Redactie 20-11-2023



    Beide landen slaan namelijk geregeld met de vuist op tafel als ze niet te spreken zijn over de koers van de EU. Dat mag Nederland ook weleens doen, stelt Omtzigt.

    NSC-voorman Pieter Omtzigt stelt bij RTL Nieuws geen supporter te zijn van de Orbán-regering, maar kan wel respect opbrengen voor zijn dwarse houding binnen de Europese Unie. 

    "Ik ben het totaal niet eens met Orban in Hongarije of met Polen. Maar zij hebben een aantal keer op tafel gelegd: wij willen het anders. En dan begon iedereen te steigeren, maar uiteindelijk kregen ze wel voor een deel hun zin, omdat ze duidelijk formuleren wat ze willen. En soms moet Nederland dat gewoon doen", aldus Omtzigt. 

    Correctief referendum
    Daarnaast is Omtzigt ook uiterst kritisch over het plan om Oekraïne lid te laten worden van de Europese Unie. Volgens hem moet zoiets worden voorgelegd in een correctief referendum. Waarom? Daarop stelt Omtzigt dat een Oekraïens toetreden "de Unie vergaand gaat veranderen".


    NieuwRechts

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Omtzigt voelt de hete adem van Wilders in zijn nek en zoals we van een achterbakse CDA'er mogen verwachten, stelt hij een paar dagen voor de verkiezingen zijn plannen bij. Zodra de verkiezingen voorbij zijn is hij dat natuurlijk al vergeten.

    Een reactie posten