Migratie-expert berekent hoeveel belastinggeld één asielzoeker kost

Datum:
  • vrijdag 17 november 2023
  • in
  • Categorie: ,
  • Migratiedeskundige Jan van de Beek was dinsdag uitgenodigd door de Eerste Kamer voor een deskundigenbijeenkomst over immigratie en asiel.


    Redactie 17-11-2023


    Hier vertelde Van de Beek hoeveel geld het de Nederlandse Staat, en dus de belastingbetaler, kost om asielzoekers op te vangen en te onderhouden. Een gemiddelde asielzoeker kost de staat 800.000 euro, stelt Van de Beek.

    Dertien experts waren dinsdag te gast in de Eerste Kamer om te praten over de gevolgen van de spreidingswet. Als wet aangenomen wordt krijgen gemeenten de wettelijke taak om asielopvangplekken te bieden. Migratiedeskundige Jan van de Beek rekende uit hoeveel geld dit kost.

    "We hebben uitgerekend wat een asielmigrant ongeveer kost. En dan kom je in 2023 uit op 800.000 euro per asielmigrant. In werkelijkheid zijn die kosten nog groter." Van de Beek heeft daarnaast berekend hoeveel migranten er gemiddeld de afgelopen jaren naar Nederland kwamen en wat dus het totale kostenplaatje is.

    "Gemiddeld kwamen er over de afgelopen 40 jaar zo’n 20.000 asielmigranten per jaar naar Nederland. Dan kom je uit op 24 miljard euro per jaar aan nettokosten."

    Van de Beek vervolgt door te stellen dat de migratie de bijl aan de wortel van de Nederlandse verzorgingsstaat is. "Als er één vorm van immigratie is die echt de bijl aan de wortel van de verzorgingsstaat legt, dan is het asiel. De afgelopen 10 jaar zat van de niet-schoolgaande asielzoekers de helft tot twee derde in de bijstand. Dat zijn verpletterende cijfers. Die kosten zijn echt enorm."

    De 800.000 euro aan kosten gelden voor de levensloop van een asielzoeker. Het gaat dus om het moment van immigratie of geboorte tot het moment van emigratie of overlijden, vult Van de Beek aan op X.


    6 reacties :

    Anoniem zei

    Gelukkig dat veel van de Nederlandse ouderen bereid zijn om in armoede te leven zodat de dames(zeldzaam) en jonge heren (ruim93%) asielzoekers in weelde kunnen leven in Nederland.

    Anoniem zei

    Grappig bedrag. Is er ook een onderbouwing bij? En waarom stelt Van Beek dat de kosten in werkelijkheid hoger zijn? Kan hij niet meteen vertellen wat die dan zijn?
    Kortom: ik zeg dat die kosten minus de opbrengsten in werkelijkheid veel lager zijn. En dat hoef ik dan ook niet aan te tonen. Net als Van Beek.
    Of heeft de redactie van deze site de cijfers maar wil ze niet tonen?

    Van Alphen zei

    Anoniem 2, misschien is het verstandig om uw struisvogel hoofd eens uit de kont van Extreem Links te halen. Zo langzamerhand is het kristalhelder dat de oorzaak van immigratie niets te maken heeft met oorlogsvluchtelingen maar alles met economische vluchtelingen, de pakweg 3% echte vluchtelingen buiten beschouwing latend. Het hoort allemaal bij het Kalergie Plan en als u daar nooit van gehoord heeft: https://www.zoeklicht.nl/artikelen/een-sterk-europa-het-coudenhove-kalergi-plan-14158.
    Ik weet ook wel dat het artikel niet aan mensen is besteed die het Links Extremistische Geloof aanhangen, maar misschien dat het u een heel klein beetje aan het twijfelen maakt?

    Anoniem zei

    Opbrengsten?

    Anoniem zei

    Je zou zijn rapporten kunnen bestuderen: Die zijn gratis beschikbaar. Daar wordt eea zeer zorgvuldig onderbouwd.

    Anoniem zei

    Opbrengsten?
    Zo is er een Hoogleraar(vrouw) in Leiden die van mening is en dat ook uit, dat migranten voor de stad Leiden economisch zeer positief zijn omdat en nu komt het : De stad vele miljoenen subsidies ontvangt bij het binnenhalen van migranten."
    Dit aartsdomme schepsel, aan wie de kosten van geen enkele studie besteed zijn, begrijpt niet dat ook de inwoners van Leiden enorm veel belasting betalen vanwege de komst van de jonge, veelal mannelijke immigranten. Misschien dat de voorstanders van de bevolkingsomvorming eens uit kunnen leggen hoe positief de instroom van kansarmen is als de immigranten onevenredig veel ernstige en minder ernstige misdaden plegen en wat ze bijdragen aan de Nederlandse economie.

    Een reactie posten